Новини

Для людей з інвалідністю у Вінниці працює "Банк обміну одягу"

5 січня 2023, 16:15

Взяти одяг або ж принести його можна кожного понеділка, четверга та суботи з 10:00 до 16:00. 

Як повідомили на сайті міської ради, у Вінниці для людей з інвалідністю та членів їхніх сімей, а також для внутрішньо переміщених осіб працює програма “Банк обміну одягом”. Про це повідомляє міський центр соціальних служб в партнерстві з Асоціацією захисту прав та допомоги людям з інвалідністю “Відкриті серця”.

“Банк обміну речей” знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. 600-річчя, 64. Взяти одяг, або ж принести його можна кожного понеділка, четверга та суботи з 10:00 до 16:00. Волонтери сортують одяг, за необхідності – перуть його. Мають великий вибір речей як для дітей, так і для дорослих, розповідає членкиня правління Асоціації “Відкриті серця” Світлана Іващенко.

“У нас є партнери в Польщі, Німеччині. В основному, речі ми отримуємо від них. Або ж від осіб, які приходять, обирають собі щось, і приносять речі, якими самі вже не користуються. У випадку, коли ми бачимо, що якихось речей нам не вистачає – лиш тоді звертаємося до вінничан через соцмережі із закликом допомогти чимось конкретним”, – додає Світлана Іващенко.

Програму “Банк обміну речей” заснувала Асоціація “Відкриті серця”, із якою Вінницький міський центр соціальних служб підписав Договір про співпрацю. Керує програмою членкиня Асоціації Тетяна Бондаренко.

Асоціація працює з людьми, які мають важкі форми інвалідності, у тому числі фізичні, інтелектуальні та психічні порушення. Діяльність організації розповсюджується на місто Вінницю та Вінницьку область. ЇЇ місія – підтримка та захист сімей, які виховують дітей та молодь з інвалідністю, представництво їх інтересів в різних інституціях.

“Небайдужі члени нашої організації волонтерять в програмі, надають свої речі в хорошому стані, щоб ті, кому це необхідно, могли отримати необхідну допомогу. Тримаємося разом, і тільки допомагаючи один одному ми з усім справимося”, – говорить голова ради Асоціації “Відкритті серця” Світлана Демко.

Поділитися :