Новини

​​​​​​​Дві ручні гранати виявили у струмку під час студентського прибирання у Вінниці

26 травня 2021, 16:05

Вибухові пристрої обережно забрали і згодом знищили в спеціально відведеному місці.

Прибирання території відбулось в рамках акції "Студентська молодь Вінниці – за чисте довкілля". Студенти Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського загалом зібрали 60 мішків різноманітного сміття, розкиданого прибережною смугою. Також до акції залучили і працівники Муніципальної варти Вінниці. Саме вони й знайшли предмети, схожі на гранату. У коментарі "Місту над Бугом" начальник Муніципальної варти Вінниці Віталій Чигур розповів, що більшість працівників відомства –  учасники  АТО і знають, як виглядають вибухові пристрої:

– Під час проведення екоакції працівники Муніципальної варти знайшли предмети, схожі на вибухові пристрої, і оперативно повідомили працівників поліції та рятувальників ДСНС. Місце було огороджене і вибухові предмети були вилучені й передані на експертизу. Гранати були сховані в металеву банку, яка знаходилась у струмку.

Служби ДСНС та поліція оперативно прибули на місце події та загородили територію задля безпеки людей. Гранати обережно забрали і згодом знищили в спеціально відведеному місці.

– Студентів близько не підпускали до струмка. І ми обов'язково попереджаємо на всіх заходах, що у разі, якщо ви, студенти, знайшли якісь підозрілі речі, схожі на вибухові пристрої, близько не можна підходити. У такому випадку треба покликати працівників Муніципальної варти, які постійно знаходяться на локаціях, де здійснюється прибирання.

Фото: vn.dsns.gov.ua

Поділитися :