Новини

Двох жителів Вінницької області судитимуть за виправдовування збройної агресії росії проти України

2 листопада 2022, 10:24

56-річні вінничани, маючи проросійську позицію, поширювали в мережі та в месенджерах російські наративи, звеличуючи країну-агресора та спотворюючи українські реалії. 

Вінницька обласна прокуратура повідомляє, що скерувала до суду обвинувальні акти стосовно двох 56-річних жителів Вінницької області, громадян України за обвинуваченням у виправдовуванні збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, поширенні матеріалів, у яких міститься глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію.

Встановлено, що обвинувачені, маючи активну проросійську позицію, поширювали в інтернет-мережі та в месенджерах російські наративи, звеличуючи країну-агресора та спотворюючи українські реалії. 

Так, один з обвинувачених поширював міф про «укронацистов», для боротьби з якими у нього «на Россию вся надежда». Також він чекав «генерального сражения за Донбасс», у якому бажав перемоги росії, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляють в Управлінні СБУ у Вінницькій області, це мешканець обласного центру, працівник банківської установи, який висловлював непоодинокі сподівання на перемогу російської армії, позиціонував себе як прихильник російської сторони. Прибічник рашизму відкрито закликав росію продовжувати активні агресивні наступальні дії на територію України та заохочував військову агресію проти України.

Інший мешканець Хмільницького району, колишній водій-далекобійник, виявився стійким прихильником ворожої пропаганди щодо агресії російської федерації проти України.

Він у забороненій в Україні соціальній мережі «Одноклассники» дякував російським військовослужбовцям, які «в освобожденном Мелитополе зажгли вечний огонь, который последние 7 лет был потушен с подачи укронацистов». Також чоловік систематично публікував відеозаписи військових рф, які розповідали, як «уничтожают украинских боевиков», звеличував рамзана кадирова та поширював міфи про війну росії з НАТО, «укробандерфашистов» тощо, - пишуть у прокуратурі. 

За це передбачено позбавлення волі на строк до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

 

 

 

Поділитися :