Новини

Кращі інноваційні рішення для освіти презентували у Вінницькому національному технічному університеті

17 червня 2021, 12:51

На виставці «Сучасні рішення для освіти 2021» представили робототехніку, мультимедійне обладнання, а також комп'ютерну техніку та обладнання для шкільних їдалень. 

Виставка представлена на базі національного технічного університету за підтримки Вінницької міської ради, Департаменту гуманітарної політики Вінницької ОДА. Організувало захід  ТОВ «Поділля фінанс», аби показати освітянам та усім охочим кращі інноваційні рішення, які можна використовувати у навчальному процесі.

Серед гостей заходу були директори закладів загальної середньої освіти Вінницької територіальної громади, представники Департаменту освіти, Департаменту інформаційних технологій, працівники професійно-технічних навчальних закладів, дошкільних та позашкільний навчальних закладів.

За словами директора Департаменту інформаційних технологій Володимира Романенка цей захід – можливість для шкіл говорити з керівництвом, висловити свої потреби та побажання.

"Для нас важливо, щоб всі присутні, зокрема директори шкіл занурились в проблематику цього заходу, зрозуміли які є сьогодні інновації в освіті, технічні засоби, методики і як їх можна використати на практиці, щоб в майбутньому чітко донести свої ідеї та прохання до керівництва міста, захистити свої потреби, наприклад в тому ж 3D-принтері чи інтерактивній дошці", – зазначив Володимир Романенко.

Як розповів "Місту над Бугом" студент-волонтер Данило Розпутний з факультету інфокомунікацій, радіоелектроніки та наносистем, окрім виступів спікерів в стінах університету можна оглянути презентації комп’ютерної техніки, мультимедійного обладнання, робототехніки, спеціалізованого обладнання для інклюзивної освіти та сучасних навчальних кабінетів.

Я закріплений за експозицією робототехніки, і ці машинки, що ви бачили всі працюють на базі «Arduinо», це електронний конструктор, який дозволяє комп'ютеру вийти за рамки віртуального світу в фізичний і взаємодіяти з ним, водночас це зручна платформа швидкої розробки електронних пристроїв для новачків, тобто навіть школяр з допомогою вчителя впорається. Машинки-роботи запрограмовані на певні дії, а за допомогою різних датчиків отримують інформацію про навколишнє середовище  –  додав студент.

Менеджер із підтримки продажів Дмитро Рогачов розповів, що в українській освіті зараз дуже популярний такий напрям як Steam навчання, яке поєднує у собі міждисциплінарний і проектний підхід, беручи за основу поєднання природничих наук з технологіями, інженерією, математикою та творчістю.

"3D принтер буде корисний на будь-яких предметах: фізиці, геометрії, хімії, географії тощо. Тут немає якихось обмежень, лише твоя уява та експерименти", –  каже Дмитро.

Директор центру професійного розвитку педагогічних працівників Вінницької міської ради Владислав Качур, переконаний, що цей захід стане майданчиком для обговорення сучасних освітніх технологій та інновацій, й надихне чимало освітян.

"Всім відомий Білл Гейтс, засновник корпорації Microsoft, говорив про те, що технології це лише інструмент, проте саме в руках вмілого митця цей інструмент оживає. Тому все те, що ми вже встигли побачити (експонати) – це все про людину, попри те, що це лише технології. Цей захід зібрав чимало однодумців і я впевнений, що ви вмотивуєтесь тим, що побачите, повернетесь у свої заклади освіти з ідеями, як впровадити ці інновації на практиці. З власного досвіду хочу сказати, що всі обмеження лише в нашій голові та те, що можливо по коштах здається непіднімний, може стати реальністю завтра", – зауважив під час виступу на конференції Владислав Качур.

Поділитися :