Новини

Лише за вересень на Вінниччині екоінспектори зафіксували 14 випадків спалювання відходів та залишків рослинності

8 жовтня 2024, 09:50

Правопорушників притягнули до адміністративної відповідальності.

Про це йдеться на фб-сторінці Державної екологічної інспекції у Вінницькій області. 

Попри всі застереження з боку органів державної влади та місцевого самоврядування, вінничани продовжують порушувати законодавство та спалюють відходи і залишки рослинності. Це суттєво шкодить довкіллю та негативно відображається на житті і здоров’ї людей.

Лише протягом вересня на Вінниччині працівники Інспекції склали адміністративні матеріали по факту спалювання відходів та залишків рослинності відносно 14 осіб.

"Нагадуємо, що за порушення правил поводження з відходами та самовільне випалювання рослинності або її залишків, згідно ст. 77-1 та 82 Кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачена адміністративна відповідальність:

  • самовільний підпал стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя: штраф від 3060 грн до 6120 грн для громадян, а для посадових осіб від 15300 грн до 21420 грн.
  • спалювання відходів: штраф від 340 грн до 1360 грн для громадян та від 850 грн до 1700 грн для посадових осіб", – наголошують в інспекції.

Поділитися :