Новини

Місто-побратим Карлсруе передало Вінниці черговий гуманітарний вантаж

1 травня 2024, 12:24

Цього разу до Вінницької громади направили автівку, заповнену приладдям для закладів освіти.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, німецькі партнери регулярно проводять благодійні ярмарки, щоб підтримати вінничан. Так, нещодавно до нашого міста прибула автівка, заповнена різними речами. Більшість з них призначена для вінницьких закладів освіти.

Заступниця Вінницького міського голови Галина Якубович подякувала мешканцям Карлсруе за небайдужість та підтримку, яку вони надають вінничанам.

«Вінницька громада продовжує працювати в межах визначених пріоритетів, серед яких першочерговими є безпека та оборона, муніципалітет продовжує будувати захисні споруди, щоб відвідувачі садочків та шкіл почувалися захищеними під час повітряних тривог. Вантаж з допомогою призначений саме для одного з ліцеїв міста. Там наразі завершується будівництво протирадіаційного укриття місткістю в 850 осіб, його облаштують місцями для сидіння, аптечками, пледами, зроблять великі запаси води, щоб діти змогли комфортно перечікувати повітряну тривогу та навіть продовжувати навчання. Щиро вдячні за те, що громада Карлсруе не залишається осторонь і продовжує допомагати Вінниці. Підтримка з боку партнерів надважлива і вселяє надію, що разом ми зможемо здолати всі виклики!» – сказала Галина Якубович. 

Окрім приладдя для вінницьких закладів освіти, в гуманітарному вантажі були речі для дітей: візочки, одяг та взуття, рюкзаки та іграшки тощо. Також передали верхній одяг, матраци та ковдри, розкладачки, а також різне побутове приладдя.

Нагадаємо, комунікація між Вінницею та Карлсруе розпочалась навесні 2022 року з ініціативи німецької сторони налагодити побратимські стосунки з Вінницькою міською територіальною громадою. Саме відтоді між нашими громадами зав’язалися тісні дружні стосунки.


Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :