Новини

"Мій казковий світ": у Вінниці відкрили персональну виставку Микити Кубаря

24 травня 2021, 10:09

Хлопчик з аутизмом малює з п'яти років.

Як повідомляють на сайті міської ради, на виставці представлено 18 картин юного вінничанина. Відкриття експозиції відбулось 21 травня в приміщенні кінотеатру "Родина". 

Мама Микити Вікторія розповіла, що хлопчик малює з п'яти років.

"У чотири з половиною роки дізнались про його діагноз, це був дуже важкий шлях, тоді ще було дуже мало інформації, ми не могли зрозуміти що це. Пройшли дуже довгий шлях, щоб знайти його місце у житті. Він більше року мріяв про цю виставку – малював, старався  працювати зі своєю вчителькою. Йому краще малювати, ніж спілкуватися з людьми, він весь у творчості. Те, що він зараз бере учать у виставці картин, – це результат дуже великої роботи, адже такі діти з аутизмом раніше взагалі були замкнуті у чотирьох стінах. Зараз Микита навчається у звичайній школі, але це все дуже велика титанічна праця", – розповіла мати хлопчика Вікторія.

Виставку організувала Катерина Поджаренко – громадська діячка, співзасновниця благодійного фонду "Вінниця – комфортне та безпечне місто".

"Микита Кубарь дуже талановитий хлопчик. Його мама мріє про те, щоб він розвивався та малював й надалі. Тому ми вирішили презентувати ті робити, які вже створені Микитою для того, щоб їх побачили люди, щоб дізнались про юного художника. Хочемо підтримати і маму, і Микиту, щоб вони не зупинялися, розвивалися, тому і створили сьогодні для них свято", – каже Катерина Поджаренко.

За словами організаторки виставки, до влаштування заходу долучилось дуже багато людей.

"Ми хотіли, щоб це була не просто презентація картин, ми прагнули зробити хлопчику свято, щоб він отримав задоволення, щоб він відчув, що він потрібний, що на нього звертають увагу, щоб його мама розуміла що її підтримують, що вона не сама зі своєю історією один на один, а що є багато людей, які її підтримують зараз і будуть підтримувати й надалі", – розповіла Катерина Поджаренко.

Художня виставка працюватиме у фоє кінотеатру "Родина" до 28 травня. Вхід вільний. Також охочі зможуть придбати картину, яка їм найбільше сподобається, та фінансово і морально підтримати десятирічного Микиту та його родину.

Поділитися :