Новини

Музей бойової слави відкрили у Вінницькому ліцеї №18

28 грудня 2023, 16:10

Більшість представлених у музеї експонатів – подарунки військових.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, у музеї "Війна. Я її бачив" також представлені шеврони, військова амуніція, інформаційне табло з історією українських міст-героїв, які вистояли від обстрілів терористів.

За словами директорки ліцею Катерини Поджаренко, створити музей бойової слави допоміг Фонд «Подільської громади».

"Нещодавно наш ліцей переміг у конкурсі Фонду та отримав грант на втілення ідеї. Якщо говорити про те, що сьогодні ми бачимо перед собою, то усе – це особисті речі, які передали школі наші бійці, серед них – випускники ліцею", – зауважила Катерина Поджаренко.

Також у музеї розмістили панно «Україна буде жити», створене учнями школи. У центрі колекції – символи українського духу: бойовий гусак, пес Патрон та Берегиня українського народу.

У межах музею діє фотовиставка «Vinnytsia Strong». Наразі в експозиції – світлини наслідків трагічного дня Вінниці 14 липня 2022 року.

Як підсумувала директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко, у кожній школі громади вже відкриті куточки пам’яті, в яких вшановують випускників та працівників школи, котрі полягли за майбутнє нашої держави.

"Відкриття такого музею – це ще один крок до увіковічення пам’яті жертв війни та пам’яті Героїв", – прокоментувала директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :