Представників вінницької громади на фестиваль до турецької Бурси запросили для пожвавлення контактів та на знак підтримки України.
Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, Міжнародний фестивалі гастрономії в місті Бурса проходив 13-15 вересня. На ньому наші співвитчизники представили унікальний гастрономічний рецепт вінницького борщу на вишні.
Фестиваль гастрономії в Бурсі провели втретє, щоб просувати місцеву кулінарну культуру міста, демонструвати його місцеві делікатеси та надавати відвідувачам можливість скуштувати ці смаки.
У рамках фестивалю відбулися численні інтерв’ю, панелі, конкурси нагород, виставки, гастросцени, майстер-класи, концерти і заходи для дітей за участю знаменитостей, шеф-кухарів і впливових людей зі сфери гастрономії.
Також участь у фестивалі взяли 8 іноземних міст, з якими Бурса має взаємини. Представників вінницького бізнесу на цей фестиваль запросив мер Бурси Мустафа Бозбей.
Смаки Міста ідей представили голова Вінницької асоціації гостинності «ХлібСіль» Інна Кривешко і працівниці ТОВ «Солодка Мрія»: головна технолог Лариса Твердохдіб і майстриня цеху Любов Опанасюк. Для учасників фестивалю вони готували борщ на вишні, пампушки з часником, пиріжки з вишнею та узвар. Щодня вони готували по декілька сотень порцій, які розліталися дуже швидко. До стенда Вінниці вишикувалися цілі черги.
«Ми представили і наш регіон, і нашу країну на вищому рівні. Ми готували, пригощали стравами, спілкувалися з відвідувачами і розповідали їм про Україну, про борщ, про наше місто – Вінницю. З огляду на те, як нас підтримували, всім все дуже сподобалося. Також у перший день до нашої точки підійшов мер Бурси. Він скуштував нашу їжу, сказав, що буде підтримувати зв'язки з Вінницею, і подякував за те, що ми приїхали. Вдячна команді: і тим хто був зі мною в Бурсі, і тим, хто готував цю поїздку, щоб якнайкраще представити наше рідне місто. Нам це вдалося», – розповіла Інна Кривешко.
Фото: Вінницька міська рада