Сковорода — незамінний посуд на кожній кухні. Вона використовується для смаження, тушкування, карамелізації, запікання. Кожен кухар, професійний чи аматор, незмінно використовує пательню під час приготування страв. Тому виріб має відповідати багатьом критеріям. Розглянемо, на що точно треба звернути увагу.
#партнерський_матеріал
Пательні різняться за формою, розмірами та матеріалом. Власне матеріал відіграє ключову роль у характеристиках посуду.
Також на ринку представлено сковородки з феромагнітних сплавів, які створені спеціально для індукційних плит.
Перед тим як почати вибирати посуд, потрібно зрозуміти, які страви ви готуєте найчастіше. Наприклад, якщо ранок вашої сім'ї незмінно починається з яєчні чи омлету, то на кухні точно потрібна пательня невеликого діаметра (22–24 см) з антипригарним покриттям. Така сковорода дозволяє готувати улюблену страву з мінімальним використанням жиру або й взагалі без нього. Полюбляєте тушковане м'ясо? Купуйте чавунну пательню з товстим дном та високими бортами.
Чавун та неіржавну сталь вважають найбільш безпечними та екологічними матеріалами, адже під час нагрівання вони не насичують їжу небезпечними речовинами. Подібні характеристики має й керамічне антипригарне покриття. Щодо тефлону, то є теорія, що під час тривалого впливу високих температур у їжу можуть потрапити шкідливі сполуки. Проте доказів цьому немає. Щоб бути впевненим у безпечності посуду, варто купувати його у великих мережевих магазинах, які можуть надати відповідні сертифікати якості.