Новини

На Вінниччині відкрили меморіальну дошку воїну бригади "Червона Калина" Дмитру Огіренку

1 травня 2024, 12:20

Пам'ятну дошку встановили на фасаді школи, де навчався герой.

Як зазначається на фб-сторінці бригади "Червона Калина", у селі Сиваківці Вінницької області відкрили пам'ятну дошку герою бригади "Червона Калина" Дмитру Анатолійовичу Огіренку.

Солдат Дмитро Огіренко був кулеметником 1-го взводу 2-го батальйону оперативного призначення. Загинув 27 жовтня 2023 року, захищаючи Україну у боях проти російських окупантів у Запорізькій області.

На відкритті пам'ятної дошки зібрались побратими гвардійця, його родина, друзі, знайомі. Згадати військового прийшли також діти школи села Сиваківці. Почесне право відкриття пам'ятної дошки було надано дружині героя. Представники духовенства провели освячення пам'ятної дошки та молитву за всіх українських героїв, чиє життя відібрала війна.

"Дмитро Огіренко був чудовою людиною та зразковим військовослужбовцем. Нажаль, найкращих сьогодні забирає війна. Згадати його сьогодні зібралась велика кількість людей – це ще один доказ наскільки його поважали в громаді. Я пишаюсь, що міг служити разом із ними", - заявив на церемонії відкриття офіцер бригади "Червона Калина" майор Віктор Цибульський.

Вічна пам'ять Герою… 

Фото: фб-сторінка бригади "Червона Калина"

Поділитися :