Новини

На Вінниччині затримали шахрая, який видурював гроші, представляючись працівником сільради

29 жовтня 2021, 10:17

Йому загрожує до 4 років ув’язнення.

Як повідомляють на сайті нацполіції Вінницької області, першим надійшло повідомлення від жительки Оратівської територіальної громади. Потерпіла розповіла, що до неї прийшов чоловік, та, представившись працівником селищної ради, запропонував допомогти придбати дрова на зиму та відновити електропостачання у будинку. Аби пришвидшити розв'язання питання, зловмисник запропонував заплатити за його «допомогу». Повіривши, жінка віддала вказану суму, а коли через кілька днів не отримала обіцяного, пішла до сільради. З’ясувалось, що працівників з таким прізвищем у них не було.

Майже одночасно ще одна потерпіла повідала поліції про схожий випадок. Цього разу він пообіцяв молодій жінці, яка сама виховувала дитину, за тисячу гривень залагодити усі проблемні питання з соціальними службами. Інакше, за словами шахрая, її могли позбавити батьківських прав.

В ході проведення першочергових розшукових дій поліцейські встановили причетного до вчинення злочину. 28 жовтня оперативники розшукали раніше судимого 24 – річного жителя смт Оратів.

Наразі слідчий направив клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб.

Слідство оголосило зловмиснику про підозру. Тепер йому загрожує до 4 років позбавлення волі.

Поділитися :