Новини

На Вінниччині жінка пропонувала поліцейським 10 тисяч гривень хабаря

17 червня 2021, 12:20

У такий спосіб жінка хотіла убезпечити від штрафу чоловіка, який сів за кермо напідпитку. 

Як повідомляють на сайті Національної поліції у Вінницькій області,  17 червня,  у Хмільнику за порушення Правил дорожнього руху поліцейські  зупинили автомобіль «ВАЗ».  Водій мав ознаки алкогольного сп’яніння. Під час спілкування з працівниками поліції дружина водія запропонувала їм хабаря, щоб не складали протокол. 

Зазначається, що поліцейські  попередили її  про кримінальну відповідальність за надання неправомірної вигоди, однак жінка продовжувала  пропонувати гроші. Для подальшого документування правопорушення працівники поліції викликали слідчу – оперативну групу. Кермувальник від освідування  відмовився. 

За це правопорушення слідством розпочато кримінальне  провадження за ч.1 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). За що передбачено покарання  -  до 4 років позбавлення волі. 

На водія автомобіля правоохоронці склали протоколи за ст. 130 (Керування в стані сп'яніння) та ч. 2 ст. 122 (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху) КУпАП.

 

Поділитися :