Новини

На Вінниччині зловмисники, на замовлення спецслужб рф, підпалювали релейні шафи Укрзалізниці

25 жовтня 2024, 13:09

Спільники фільмували «виконання» на відео для звітності перед куратором, після чого від останнього отримали переказ у сумі близько 15 тис. грн.

Як повідомили на Фейсбук-сторінці Вінницької обласної прокуратури, до злочину причетні 29-річний чоловік та 28-річна жінка. 

На замовлення російських кураторів вони здійснили підпал двох релейних шаф на залізничних перегонах у Вінницькому і Жмеринському районах.

З ворожими спецслужбами затримані тримали зв'язок через застосунок швидких повідомлень. Спільники фільмували «виконання» на відео для звітності перед куратором, після чого від останнього отримали переказ у сумі близько 15 тис. грн.

Протягом доби спільників було встановлено та затримано співробітниками служби безпеки й поліції. У них проведено санкціоновані обшуки автотранспорту та за місцем проживання, під час яких вилучено речові докази вчинення злочину.

"За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури за фактом вчинення диверсій в умовах воєнного стану повідомлено про підозру двом жителям Гніванської міської громади Вінниччини (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 113 КК України)", - коментують правоохоронці.


Фото: Вінницька обласна прокуратура

Поділитися :