Новини

Наразі підстав для оголошення Вінницької області "червоною" зоною епіднебезпеки немає

4 березня 2021, 15:31

Про це під час робочої поїздки на Вінниччину повідомив Міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Міністр охорони здоров'я оглянув ковідне відділення у першій міській лікарні, поспілкувався з представниками мобільних груп, які вакцинують медиків від коронавірусу, а також побував в новозбудованому корпусі лікарні швидкої медичної допомоги. За словами Міністра охорони здоров’я, за кошти державного бюджету для вінницької лікарні придбають сучасний ангіограф та обладнання для МРТ-діагностики.

"Це той проєкт, в якому ми всі дуже зацікавлені. Держава в рамках великого інфраструктурного проєкту поставила відповідне обладнання, закінчується тут ремонт. Деяке обладнання, як, наприклад, комп'ютерні томографи, рентгенапарати, вже поставлені для того, щоб це вже була інша, ефективна, якісна медицина", - розповів Максим Степанов.

Відповідаючи на запитання місцевих мас-медійників щодо запровадження на Вінниччині червоної зони з наступного понеділка, Міністр відповів, що таке рішення приймуть, якщо регіон досягне відповідних епідпоказників. Станом на сьогодні підстав для оголошення нашої області "червоною" зоною епіднебезпеки, за словами Міністра, немає. Показник завантаженості ліжкомісць у вінницьких лікарнях – 66 відсотків.

"Ми зараз констатуємо, на превеликий жаль, багато хворих, які лікуються самостійно вдома і потім вже інколи потрапляють в лікарні на 13-15 день у важкому стані. При чому приймають досить такі серйозні ліки - і гормональну терапію, і антибактеріальну терапію. І потім важко лікувати і боротися за життя таких хворих", - додав Максим Степанов.

Лише за минулу добу на Вінниччині лабораторно підтверджено 827 нових випадків захворювання на коронавірус.

Поділитися :