Новини

Освітяни Вінниці та Кельце підписали декларацію про співпрацю закладів загальної середньої та дошкільної освіти

7 жовтня 2021, 13:13

Меморандум передбачає обмін досвідом, взаємне стажування та організацію спільних заходів.

Підписали меморандум 7 жовтня у Вінницькій міськраді. Співпраця передбачає обмін досвідом педагогічних та виховних практик, взаємне стажування вчителів та учнів та обмін групами молоді на період канікул. Також передбачений обмін науковими публікаціями, мультимедійними презентаціями та фільмами, організація спільних культурних, спортивних та туристичних заходів. Як зазначила заступниця міського голови Галина Якубович, вперше підписана декларація про співпрацю з дошкільною освітою. 

"Співпраця у нас триває вже не один рік, і всі знають, що міста Кельце і Вінниця працюють більше 60 років. Нещодавно, у вересні, на День міста Вінниці президент Кельце пан Богдан був у місті та розмовляв з міським головою Сергієм Моргуновим. Обговорили всі ті напрямки, у яких ми працюємо, і хочемо знаходити нові вектори, що стосуються спортивних і культурних заходів", – ропзовіла Галина Якубович.

Генеральний Консул Республіки Польща у Вінниці Дамян Цярціньскі також відмітив, що така співпраця піде на користь обом громадам: Кельце та Вінниці. 

"Ці зустрічі слугуватимуть новим зв'язком між закладами освіти. Я дуже радий, що ця багаторічна співпраця переходить на вищий рівень – там, де більше людей. І я впевнений, що ми досягнемо добрих результатів", – прокоментував Дамян Цярціньскі.

Директорка міського департаменту освіти Оксана Яценко розповіла, що ще у грудні 2018 року в Кельце уклали Декларацію зі школами-партнерами республіки Польща та п’ятьма комунальними закладами Вінниці.

"У нас зважди була дуже гарна співпраця, але з 2018 року вона поглибилась і активізувалась. Уже тоді ми підписали 5 декларацій співпраці з школами-партнерами. Наступного року – ще 6, і наразі 11 шкіл мають декларації про співпрацю. Ми чекаємо, що ваш візит буде плідний. Сьогодні підписана ще одна декларація з 1-ою гімназією. І вперше ми започатковуємо працю з дитячими садочками", – зауважила Оксана Яценко.

Сьогодні ж освітяни підписали декларацію про співпрацю з вінницькою гімназією №1 та вперше із закладами дошкільної освіти. Це садочки №7 та 28.

Фото: Наталя Некипіла

Поділитися :