Новини

Покладання квітів та подяки: у Вінниці пройшов День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

14 грудня 2021, 15:07

Саме в цей день, 35 років тому, звели перший захисний саркофаг, який пом'якшив згубний вплив мирного атома.

Ліквідатори, представники Вінницької міської ради, громадських організацій, військові та небайдужі вінничани поклали квіти до пам'ятника «Жертвам Чорнобиля». Про це повідомили на сайті міськради.

Вінничан, які ціною власного здоров'я врятували тисячі життів, нагородили подяками та преміями.

Заступниця міського голови Галина Якубович подякувала ліквідаторам за їхню мужність та героїзм:

«Передаю вам вітання від міського голови Сергія Моргунова та депутатського корпусу Вінницької міської ради. Щиро дякую за те, що ви ліквідовували цю страшну трагедію. Дякую за той подвиг, який ви зробили для всього світу. Ви врятували життя майбутнім поколінням. Бажаю здоров'я вам та вашим родинам. Дякую від всієї Вінницької територіальної громади», - сказала пані Галина.

Пам'ять загиблих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС вшанували хвилиною мовчання.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Працівники клінічного диспансеру радіаційного захисту населення отримали Подяки від департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОДА, про це повідомили на фб-сторінці департаменту. Водночас у диспансері сьогодні встановили зовнішній ліфт, що дасть закладу можливість бути доступним для усіх пацієнтів, і розпочали будівництво генератора, який допоможе безперебійно працювати ліфтові та кисневим концентраторам.

Станом на 1 грудня 2021 року на обліку в департаменті соціальної політики Вінницької міської ради перебуває 2 481 людина, яка постраждала від наслідків аварії на ЧАЕС.

«Всього у Вінниці проживає близько 1400 ліквідаторів трагедії. Для людей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи діють державні та муніципальні компенсації і пільги», - зазначила директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Читайте також:
Вінницький голова зустрівся з Послом Європейського Союзу в Україні

Поділитися :