Новини

Понад 60 тисяч голосів: у Вінниці підбили підсумки голосування за проєкти конкурсу "Бюджет громадських ініціатив"

19 жовтня 2021, 09:28

Потенційні переможці проєкти в різних районах Великої Вінниці.

Як ідеться на сайті міської ради, голосування закінчилось 15 жовтня, у ньому цьогоріч взяли участь 29 475 вінничан. Кожен житель ВМТГ міг проголосувати за 4 різних проєкти – 2 великих і 2 малих. Загалом вінничани віддали 61 144 голоси за ідеї, які їм сподобались.

За словами начальниці інформаційно-аналітичного відділу департаменту правової політики та якості міської ради Наталії Малецької, люди могли обрати зручний для себе спосіб голосування. Так, 41% голосів надійшов в електронному вигляді, 59% людей голосували в офлайн режимі.

"Цьогоріч жителі громади свідомо підійшли до процедури голосування за проєкти конкурсу. Були набагато активніші, ніж у минулі роки, як в онлайн так і в офлайн варіантах. Головне, що жителі приєднаних територій включилися у процес, голосували за проєкти у своїх населених пунктах і агітували це робити усіх вінничан", – каже Наталія Малецька.

З підсумками голосування можна ознайомитись за посиланням. Офіційно визначить переможців Координаційна рада конкурсу.

Нагадаємо, цьогоріч бюджет конкурсу – 10 млн грн. (8 млн – на міські проєкти, 2 млн – на ініціативи, які реалізують на приєднаних територіях).

Фото: www.vmr.gov.ua

Поділитися :