Новини

Повернулись додому "на щиті": за минулий тиждень стало відомо про загибель 14-ох захисників з Вінниччини

27 листопада 2023, 10:38

Протягом минулого тижня, з 20 по 26 листопада, стало відомо про загибель чотирнадцятьох захисників з Вінниччини: Андрія Бабійчука, Сергія Сліпенчука, Дмитра Гончарука, Сергія Савельєва, Андрія Горбунова, Дмитра Коноплі, Олександра Роздорожнюка, Олега Пилипчака, Дениса Вишаровського, Василя Нестеренка, Дмитра Яременка, Валерія Рочняка, Олександра Соміка та Віктора Свідзінського. 

Іллінецька громада повідомляє про загибель Андрія Бабійчука. Йому назавжди залишиться 42...

Тростянецька громада повідомляє про загибель Сергія Сліпенчука. Свій останній бій Захисник прийняв 7 листопада поблизу н.п. Синьківка Харківської області.

Козятинський міський голова Тетяна Єрмолаєва повідомила про загибель Дмитра Гончарука. Прощання з Героєм відбудеться сьогодні, 27 листопада.  Поховано Дмитра буде на центральному кладовищі на Алеї Слави.

Жмеринська міська рада повідомила про загибель Андрія Горбунова. З початку 2023 року Захисник змінив цивільне життя на військове. Був оператором роти вогневої підтримки 3-го десантно-штурмового батальйону 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. 20 листопада жорстокий та підступний ворог відібрав життя у воїна. Андрію навіки залишилось 23...

Тиврівська громада повідомляє про загибель Сергія Савельєва. Оборонець поліг у бою 20 листопада внаслідок ракетного обстрілу рашистів.

Іванівська громада повідомляє про загибель Дмитра Коноплі. Свій останній бій Захисник прийняв 21 листопада.

Тульчинська райдержадміністрація повідомляє про загибель Олега Пилипчака. Молодший сержант поліг 21 листопада внаслідок артилерійського обстрілу в районі н.п. Синьківка Харківської області.

Хмільницька міська рада повідомила про загибель Олександра Роздорожнюка. Оборонець прийняв свій останній бій 21 листопада поблизу населеного пункту Новомихайлівка Покровського району Донецької області.

Вінницька міська рада повідомила про загибель Дениса Вишаровського. Чоловік служив у передовому хірургічному шпиталі 59-ї окремої мотопіхотної бригади ім. Якова Гандзюка. Став у військові лави на початку повномасштабного російського вторгнення. Був водієм-санітаром. Утім, як розповідають побратими, не лише вивозив поранених бійців з-під ворожого вогню, а й допомагав рятувати їх у реанімації, до того ж опікувався волонтерськими доставками на фронт медичних препаратів та обладнання. Загинув воїн невдовзі після свого 35-го дня народження на Запорізькому напрямку… Сталося це 18 листопада.

Погребищенська громада повідомляє про загибель Василя Нестеренка. Оборонець з 11 листопада 2023 року вважався зниклим безвісти. Зник під час виконання бойового завдання із захисту Батьківщини неподалік н.п. Лиман Перший Круп’янського району Харківської області. 16 листопада 2023 року тіло Героя було евакуйоване з поля бою разом із документами, що підтверджують його особу.

Вінницька міська рада повідомила про загибель Дмитра Яременка. Юнак пішов на війну добровільно, щойно перейшовши на другий курс факультету філології й журналістики Вінницького державного педагогічного університету.  Воював із ворогом у складі 12-ї бригади оперативного призначення НГУ «Азов». Свій останній бій прийняв 13 листопада поблизу села Діброва Луганської області.

Ямпільська міська рада повідомила про загибель Валерія Рочняка. Захисник виконував завдання з захисту Батьківщини поблизу н.п.Степове у Донецькій області, де внаслідок бойових дій 17 листопада 2023 року загинув.

Бершадський міський голова Віталій Драган повідомив про загибель Олександра Соміка. Оборонець прийняв свій останній бій 19 листопада в районі н.п. Кринки Херсонської області.

Піщанська селищна рада повідомляє про загибель Віктора Свідзінського. Мужній Захисник помер 19 листопада у Львівському шпиталі внаслідок важкого поранення, яке отримав 9 листопада поблизу населеного пункту Бердичі Покровського району Донецької області.

Редакція "Міста над Бугом" висловлює щирі співчуття рідним та близьким Героїв. Полеглим оборонцям - вічна пам'ять...

Поділитися :