Новини

Повернулись додому "на щиті": за минулий тиждень стало відомо про загибель 22-ох захисників з Вінниччини

22 січня 2024, 10:05

Протягом останнього тижня, з 15 по 21 січня, стало відомо про загибель двадцяти двох Захисників з Вінниччини: Олега Ганнусенка, Віктора Камінського, Олексія Вусика, Володимира Мельника, Сергія Ткачука, Сергія Зарицького, Павла Матієнка, Ярослава Йолдича, Петра Шлапака, Олега Губернатора, Олександра Левчука, Петра Смолія, Володимира Лупара, Анатолія Реки, Дмитра Котенка, Вадима Черницького, Василя Гудими, Олега Паламарчука, Михайла Столбенка, Костянтина Волянського, Василя Приймака та Артема Сизонюка.

Хмільницька міська рада повідомила про загибель Олега Ганнусенка. 12 січня життя мужнього Оборонця обірвав окупант.

Очільник Вороновицької громади Олександр Ковінько повідомив про загибель Віктора Камінського. Житель н.п Жабелівка одним з перших з односельчан став на захист Батьківщини. Отримавши 3 контузії, змушений був лікуватися у шпиталях м. Одеси та м. Вінниці. 14 січня 2024 року, після важкої хвороби, спричиненої контузіями, серце Захисника перестало битися.

Кунківська громада повідомила про загибель Олексія Вусика. Захисник поліг у бою 2 січня поблизу населеного пункту Степове Донецької області.

Теплицька громада повідомила про загибель Володимира Мельника. На захист України Володимир став в липні 2023 року. Служив командиром зенітно-артилерійського відділення. 14 січня 2024 року під час виконання бойових завдань життя Захисника обірвалося поблизу населеного пункту Очеретине Покровського району Донецької області.

Дашківська громада повідомила про загибель Сергія Ткачука. Воїн поліг під час виконання бойового завдання в районі Урожайного Донецької області.

Райгородська громада повідомила про загибель Сергія Зарицького. Життя Оборонця обірвалося 29 грудня 2023 рокув районі населеного пункту Курдюмівка на Донеччині. 

Джулинська громада повідомила про загибель Павла Матієнка. Оборонець поліг у бою 4 січня 2024 року поблизу села Невельське Донецької області в результаті мінометного обстрілу.

Літинська громада повідомила про загибель Ярослава Йолдича. Довгий час Оборонець вважався зниклим безвісти. На жаль, експертиза ДНК підтвердила загибель Воїна. Життя Ярослава обірвалося 29 жовтня 2022р.

Уланівська громада повідомила про загибель Петра Шлапака. Оборонець поліг у бою за Україну 16 грудня 2023 року біля населеного пункту Роботине Пологівського району Запорізької області.

Вінницька міська рада повідомила про загибель Олега Губернатора. Олег розпочав військовий шлях на початку повномасштабного вторгнення. Служив у 115-ій окремій механізованій бригаді. Останній бій прийняв 5 січня поблизу села Синьківка Куп’янського району Харківської області. Воїну назавжди залишилося 46 років…

Рідні розповідають, що на фронт Олег пішов разом із братом Ігорем. У тому трагічному бою також стояли пліч-о-пліч. Обоє отримали важкі поранення. На жаль, для Олега вони виявилися смертельними...

Гайсинська громада повідомила про загибель Олександра Левчука. У жовтні 2023 року Захисника був мобілізований до лав ЗСУ. 10 січня Оборонець поліг у бою за Батьківщину поблизу населеного пункту Первомайське Покровського району на Донеччині.

Ладижинська громада повідомила про загибель Петра Смолія. Життя Захисника обірвалося 12 січня на Донеччині.

Гайсинська міська рада повідомила про загибель Володимира Лупара. У жовтні 2023 року Оборонець був мобілізований до лав ЗСУ. Перед новим роком перестав виходити на зв’язок та вважався зниклим безвісти. На жаль, інформація про загибель Захисника підтвердилась. Він поліг 29 грудня 2023 року на Донеччині.

Голова Стрижавської громади Михайло Демченко повідомив про загибель Анатолія Реки. 22 вересня 2023 року Оборонець був призваний до лав ЗСУ. Проходив навчання в Ольгополі, воював на Донецькому напрямку. 29 грудня 2023 року, виконуючи бойове завдання поблизу населеного пункту Курдюмівка Бахмутського району Донецької області, зник безвісти. Рідні Анатолія вірили і чекали, що він обов’язково зателефонує та скаже, що все добре. На жаль, дива не сталося.

Калинівська міська рада повідомила про загибель Дмитра Котенка. У січні 2023 року Оборонця мобілізували до лав ЗСУ. Поліг оборонець 7 січня 2024р. внаслідок атаки ворожого дрона. 

Вінницька міська рада повідомила про загибель Вадима Черницького. Свій бойовий шлях Захисник розпочав добровольцем у 2014 році. Далі повернувся у зону АТО, уклавши контракт, який постійно продовжував. Тож і повномасштабне вторгнення зустрів у війську. Був серед тих, хто першими протистояли навалі ворога. У складі штурмової бригади воював на Південному напрямку фронту. Старший матрос загинув під час виконання бойового завдання в Баштанському районі Миколаївської області 8 січня.

Жмеринська міська рада повідомила про загибель Василя Гудими. Життя Воїна обірвалося 14 січня у населеному пункті Куп’янськ-Вузловий на Харківщині.

Голова Могилів-Подільської громади Геннадій Глухманюк повідомив про загибель Олега Паламарчука. Мужній Оборонець поліг 15 січня на Донеччині.

Іллінецька громада повідомила про загибель Михайла Столбенка. В листопаді 2023 року Захисник був мобілізований до війська. Життя Оборонця обірвалося 16 січня 2024 року в районі населеного пункту Мар’їнка Донецької області.

Студенянська громада повідомила про загибель Костянтина Волянського. З жовтня 2013 року був призваний до лав Збройних сил України, проходив службу у м. Луганськ, далі у в/ч м. Вінниця. З березня 2022 року виконував військовий обов'язок в 9 окремому мотопіхотному батальйоні. 17 січня 2024 року отримав поранення несумісні з життям.

Турбівський селищний голова Ігор Соць повідомив про загибель Василя Приймака. Захисник приєднався до лав ЗСУ 31 жовтня 2022 року. 

Козятинський міський голова Тетяна Єрмолаєва повідомила про загибель Артема Сизонюка. В лютому 2023 року Захисник був призваний до лав ЗСУ. Тримав оборону на Лиманському напрямку. Там опанував різні військові спеціальності - кулеметник та розвідник. Загинув Оборонець 17 грудня 2023 року в районі населеного пункту Терни Лиманського району Донецької області.

Редакція "Міста над Бугом" висловлює щирі співчуття рідним та близьким Героїв. Полеглим оборонцям – вічна пам'ять...

Поділитися :