Новини

Рятувальники  Літинської громади отримали новий сучасний пожежний автомобіль МАЗ

15 грудня 2021, 16:49

Спецтранспорт на 5 тонн води – перший в області.

​Як розповів "Місту над Бугом" заступник начальника пресслужби головного управління ДСНС у Вінницькій області Олександр Кутовий, спецтехніку використовуватимуть для гасіння пожеж та надання першої невідкладної допомоги постраждалим у ДТП.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Новий  МАЗ коштує 7,4 мільйона гривень. Його придбали за кошти державного бюджету. Це вже другий автомобіль для Літинської пожежної частини.

«Автоцистерна ємністю 5 тонн дозволить вивозити на пожежі одразу таку кількість води. Крім того це автомобіль підвищеної прохідності, тобто він може долати заболочену місцевість, не завжди гарні дороги. Він повністю оснащений усім необхідним обладнанням для порятунку людей. Ця техніка буде виїжджати на ліквідацію наслідків ДТП, для порятунку людей із автомобілів, адже Літин знаходиться на міжнародній трасі, тому аварії там трапляються досить часто. Слід зазначити, що техніка, яка звільнилася надається в Державну пожежно-рятувальну частину №7 селища Оратів, і також в рамках міжнародного співробітництва польський автомобіль «Star» селищна рада отримала в територіальну громаду. Він буде знаходитися на території державної установи «Літинська виправна колонія», але обслуговувати буде всю територіальну громаду», - пояснив пан Олександр.

З початку року літинські рятувальники 100 разів виїжджали на надзвичайні  події,  зокрема ними було здійснено  мінімум  60 виїздів на  дорожно-транспортні пригоди. Щодо оснащення підрозділів рятувальної служби Вінниччини, то  нову техніку вони  отримують протягом останніх  п’яти років.

Читайте також:
У Вінниці патрульні зупинили водія без права керування і з трьома наркотиками в організмі

Поділитися :