Новини

Сергій Моргунов: «Будуємо не лише стійку інфраструктуру, але й міцний фундамент для майбутнього Вінницької громади»

25 вересня 2024, 15:36

У межах робочого візиту разом з українською делегацією очільник Вінницької громади Сергій Моргунов перебуває в США. З партнерами говорили, зокрема, про важливі питання, які в тому числі стосуються інвестицій у відбудову та економічний розвиток України.

Про це міський голова Сергій Моргунов написав у своєму тг-каналі. 

За його словами, разом з українською делегацією очільник громади 24 вересня мав першу робочу зустріч у Офісі міського голови Вашингтона. Поспілкувалися із секретарем міської ради Кевіном Донахью, який опікується питаннями громадської безпеки та правосуддя. 

"Обговорили, звісно ж, ситуацію в Україні, розвиток місцевого самоврядування та ті виклики, які стоять перед кожним українським містом в умовах великої війни. Було корисно дізнатися про досвід Вашингтона в управлінні кризами та впровадженні ефективних рішень, які сприяють безпеці громади", – розповів Сергій Моргунов.

Наступного дня, 25 вересня, українська делегація мала зустрічі з мером міста Леонардтаун, представниками Корпорації фінансування розвитку (DFC), Агентства торгівлі та розвитку США (USTDA), USAID, Світовим банком та Банком Америки.

Говорили про важливі питання, які в тому числі стосуються інвестицій у відбудову та економічний розвиток України, про страхування для бізнесу від ризиків війни. Обговорили також реалізацію окремих проєктів, що стосуються стійкості міста в частині енергетики та водопостачання.

"Для Вінницької громади ці контакти – це не лише про допомогу в умовах війни, але й про можливості для відновлення після завершення бойових дій", – розповів міський голова.

Ми будуємо не лише стійку інфраструктуру, але й міцний фундамент для майбутнього нашої громади. Розвиток та покращення якості життя мешканців – це наша мета, і ми вдячні міжнародним партнерам за підтримку.

Фото: Сергій Моргунов

Поділитися :