Новини

Ще п'ять тепловізорів Вінницька громада передала військовим

4 січня 2024, 11:01

Наразі вже 25 військових частин отримали необхідну допомогу від Вінницької міської ради та громади. Переважно це технічне оснащення: квадрокоптери, дрони, безпілотні авіаційні комплекси, хімічні грілки тощо.

Як повідомляють на сайті Вінницької міської ради, Вінницька міська рада серед пріоритетних завдань виокремила регулярну підтримку військовослужбовців. Саме тому безпека та оборона – ключовий пріоритет бюджету Вінницької громади на 2024 рік, де на відповідні потреби передбачений майже мільярд гривень.

Вже цього тижня, 1 січня, виконавчий комітет ВМР оголосив одразу шість тендерів на закупівлю необхідного обладнання для військовослужбовців. У планах - придбання 50 квадрокоптерів, 200 тепловізорів, 40 пошукових прожекторів та відповідна кількість зарядних станцій до них, а також FPV-дрони.

“Щоб наблизити Перемогу і пришвидшити повернення наших Захисників та Захисниць додому – живими та здоровими, Вінницька міська рада продовжує збирати оперативну допомогу. Черговій військовій частині передаємо 5 тепловізорів – обладнання, за допомогою якого оборонці зможуть бачити в нічний час. Техніка не просто допомагає виконувати бойові завдання, а й рятує життя”, – розповідає заступник міського голови Андрій Очеретний

Військовий з позивним "Шеф", якому передали 5 тепловізорів, разом з побратимами виконує бойові завдання на Східному напрямку.

“Тепловізори дуже нам потрібні і ми вже неодноразово перевіряли та використовували в бою ті, які нам Вінницька міська рада передавала напередодні. Це якісне обладнання. Через день тепловізори будуть вже застосовуватися на фронті, наші хлопці полюбляють такі "штуки", адже вони дуже допомогають у роботі. Дуже дякуємо Вінницькій громаді, Вінницькій міській раді та депутатському корпусу за допомогу нашій бригаді”, – зазначає військовий.

Він подякував муніципалітету за оперативну реакцію на запит, адже буквально за тиждень після звернення його військова частина отримала техніку, яка має надважливе значення під час боїв з російським агресором.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :