Новини

Схилімо голови: за минулий тиждень стало відомо про загибель 21-го захисника з Вінниччини

8 січня 2024, 11:43

Протягом останнього тижня, з 1 по 7 січня, стало відомо про загибель двадцяти одного захисника з Вінниччини: Сергія Тодоровського, Олександра Остапчука, Михайла Легкого, Володимира Власова, Сергія Голяра, Віталія Черниша, Вадима Ружили, Василя Миронюка, Юрія Довганя, Костянтина Михайлова, Сергія Коваля, Дмитра Павленка, Олександра Радоскорого, Петра Зарубенка, Олега Комарчука, Олександра Тхорівського, Сергія Маруненка, Романа Яренчака, Руслана Некрута, Євгенія Шелеги та Олександра Заярнюка.

Дашківська громада повідомила про загибель Сергія Тодоровського. Захисник повернувся додому "на щиті" 2 січня. Провели Оборонця в останню путь наступного дня в с. Городок, в якому жив Сергій.

Теплицька селищна рада повідомила про загибель Олександра Остапчука. Захисника мобілізували до лав ЗСУ 30 грудня 2022 року. Разом з побратимами перебував у місцях, де велися запеклі бої. Свій останній бій Захисник прийняв 2 січня 2024 року в районі населеного пункту Роботине Запорізької області.

Мурованокуриловецька громада повідомила про загибель Володимира Власова. Оборонець в 2021 році був призваний на строкову військову службу, а з 2022 року проходив військову службу за контрактом в Національній Гвардії України. Захиснику навіки залишиться 20 років...

Теплицька селищна рада повідомила про загибель Михайла Легкого. Життя Оборонця 7 січня 2023 року обірвав окупант.

Немирівська міська рада повідомила про загибель Сергія Голяра. 26 грудня захисник прийняв свій останній бій поблизу с. Богданівка Бахмутського району Донецької області.

Барська міська рада повідомила про загибель Віталія Черниша. Захисник приєднався до ЗСУ у червні 2022 року. Відтоді мужньо боронив Україну та нас з вами. Життя хороброго Воїна обірвалося 27 грудня на Донеччині. 

Голова Лука-Мелешківської громади Богдан Августович повідомив про загибель Вадима Ружили. Вадим добровільно пішов на фронт у грудні 2022 року. Воював із ворогом у складі 116-ої механізованої бригади. Свій останній бій Захисник прийняв 28 грудня 2023 року у районі населеного пункту Бердичі Донецької області.

Оратівська громада повідомила про загибель Василя Миронюка. Боронячи Україну, 29 грудня 2023 року Оборонець поліг у бою з окупантом біля населеного пункту Первомайське Донецької області.

Шаргородська громада повідомила про загибель Юрія Довганя. Захисник став до лав ЗСУ в травні 2023 року. Старший Юрій Довгань поліг 31 грудня 2023 року в районі населеного пункту Синьківка Куп’янського району Харківської області під час бойового зіткнення з противником.

Вінницька міська рада повідомила про загибель Костянтина Михайлова. Оборонець став до лав Збройних Сил на початку повномасштабного вторгнення. Захищав Україну від ворога у складі 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. Воював на Донецькому напрямку. На жаль, під час бою поблизу с. Первомайське зазнав поранення, яке виявилося несумісним із життям, від яких загинув 31 грудня.

Калинцівська міська рада повідомила про загибель Сергія Коваля. У перші ж дні повномасштабної війни Оборонець добровольцем пішов до територіального центру комплектування та соціальної підтримки і в березні 2022 року був мобілізований до війська. Свій останній бій Захисник прийняв 30 грудня на Запоріжжі.

Барська міська рада повідомила про загибель Дмитра Павленка. Життя Захисника обірвалося 25 серпня 2023 року в результаті ворожого мінометного обстрілу. 

Сутисківська громада повідомила про загибель Олександра Радоскорого. 28 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання в районі н.п. Кордюмівка Донецької області ворожа куля обірвала життя воїна.

Погребищенська громада повідомляє про загибель Петра Зарубенка. Свій останній бій Оборонець прийняв 17 грудня 2023 року.

Барська міська рада повідомила про загибель Олега Комарчука. 28 грудня 2023 року окупант забрав життя мужнього Захисника.

Турбівський голова Ігор Соць повідомив про загибель Олександра Тхорівського. Захисник поліг у бою з окупантами 28 грудня 2023 року поблизу н. п. Роботине Запорізької області.

Іллінецька громада повідомила про загибель Сергія Маруненка. З перших днів повномасштабного вторгнення Оборонець став на захист Батьківщини. На жаль,1 січня 2024 року, у перший день нового року, мужній Воїн навіки приєднався до лав Небесного війська...

Шаргородська громада повідомила про загибель Романа Яренчака. Роман вступив до ЗСУ в червні 2022 року. 1 січня 2024 року Захисник поліг у бою з окупантом.

Гайсинська міська рада повідомила про загибель Руслана Некрута. Воїна призвали до ЗСУ у липні 2023 року. Захисник поліг 2 січня 2024 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Невельське Донецької області. Йому завжди буде 24...

Шершнівський старостинський округ повідомляє про загибель Євгенія Шелеги. Свій останній бій Захисник прийняв 4 січня 2024 року в районі с. Роботине Запоріжської області. Через день після свого дня народження...

Вінницька міська рада повідомила про загибель Олександра Заярнюка. Олександр був кадровим офіцером. Перше бойове хрещення отримав в АТО/ООС. Воював з 2014 по 2019 роки. Оборонець із позивним «Вінниця» брав участь у боях на Харківщині, Донеччині. Був командиром роти глибинної розвідки 1-ї окремої бригади спеціального призначення імені Івана Богуна. Свій останній бій прийняв поблизу міста Часів Яр, де отримав важке поранення, що виявилося несумісним із життям. Серце воїна припинило битися 6 січня цього року. Йому було лише 36…

Редакція "Міста над Бугом" висловлює щирі співчуття рідним та близьким Героїв. Полеглим оборонцям - вічна пам'ять...

Поділитися :