Новини

Ситуація у Вінницькій міській територіальній громаді станом на 20:00 1 березня

1 березня 2022, 20:21

 Екстрений брифінг Вінницького міського голови Сергія Моргунова, голови ОДА Сергія Борзова, голови облради Вячеслава Соколового щодо ситуації у місті та області.

Головні тези міського голови Вінниці Сергія Моргунова з екстреного брифінгу 1 березня:

?Громадський транспорт та об'єкти критичної інфраструктури працюють у штатному режимі. Пасажиропотік скоротився на 90%, мер подякував вінничанам за те, що прислухаються до порад.

?Було два аварійних відключення світла на Замості та на Старому місті. Їх усунули за 2 години.

?Тролейбуси та маршрутки, які сполучають місто з приєднаними територіями, будуть проходити перевірку на блокпостах.

?Станом на ранок у нас перебувало 300 біженців. Сьогодні очікуємо на родини представництв ООН, а Unicef уже прибули і їм надали необхідну допомогу.

?Продовжуємо формувати запас медикаментів. Магазини, банки заправки, аптеки працюють. Національні торгові мережі через певні проблеми з логістикою товарів, особливо зі Сходу, мали збої, але зараз мережі підсилюють продукцією місцевих виробників з області і з Заходу нашої країни.

?Прибула перша допомога польських друзів із міст Радом і Тарнув: ліки, медзасоби. І сьогодні збирають вантаж для відправки гумконвоєм із міста Кельце.

?Посол Швейцарії в Україні Клод Вільд сьогодні особисто передав 100 тисяч гривень для допомоги дітям Вінниці.

?Міський голова подякував вінницькому бізнесу сфери гостинності. Ресторанам та готелям, які без питань приймають біженців, годують людей і напувають гарячим чаєм.

?Подільська громада на сьогодні отримала 15 млн грн, які направляють на закупівлю необхідного обладнання, зокрема, пального для відправки біженців далі на Захід

?Сьогодні був фейк, що на Старому місті діти-сироти лишилися голодними, це неправда. За поширення неправдивої  інформації передбачається покарання.

Поділитися :