Новини

У пам'ять про загиблих односельців на Вінниччині висадили трояндову Алею слави

30 квітня 2024, 12:27

До доброї справи долучилися небайдужі жителі села Сальник.

Про це інформують на сайті Калинівської міської ради.

Висадка троянд відбулася в межах акції «Троянди особливого (при)значення», яку реалізує Фонд громади «Подільська громада» за підтримки компанії «Декоплант».

У пам'ять про загиблих односельців Сергія Багулова, Олександра Рибака, Андрія Павлишинця, Юрія Мельника, Олександра Пархонюка, Сергія Свинарчука та Віталія Лукіянчука, які загинули, захищаючи цілісність та незалежність України, у Сальнику висадили трояндову Алею слави Героям.

"Ми подали заявку, не сподіваючись на успіх, бо здебільшого такі алеї висаджують на кладовищах, де поховано багато загиблих. У нашому селі семеро полеглих, і вони похоронені на різних кладовищах. Тому ми прийняли рішення та отримали схвалення у виконуючої обов’язки старости Катерини Шишман про висадку трояндової алеї біля сільського будинку культури. Тут знаходиться інсталяція, присвячена полеглим воїнам, і односельці часто заходять сюди, щоб віддати шану нашим Героям", - розповідає директорка Сальницького будинку культури Альона Наумець, яка організувала висадку троянд.

До доброї справи долучилися небайдужі жителі села. Вони висадили сто п’ятдесят кущів троянд, які відтепер прикрашатимуть село та нагадуватимуть кожному про героїчний подвиг їх односельців.

Фото: Калинівська міська рада

Поділитися :