Новини

У травні туристична спільнота Вінниці організувала ряд безкоштовних заходів для внутрішньо переміщених осіб

31 травня 2022, 11:06

До них долучилося більше пів тисячі людей, які знайшли тимчасовий прихисток у нашому місті.

Як інформують на сайті міської ради, першим стартував проєкт «Пізнай Вінницю» - цикл оглядових і тематичних екскурсій, організованих у співпраці з Офісом туризму Вінниці та вінницькими гідесами. Загалом відбулося 11 екскурсій, до яких змогли доєднатися і вінничани. Вони робили благодійні внески на волонтерські ініціативи, запропоновані екскурсоводами.

На початку травня запустили цикл із 7 історичних та краєзнавчих лекцій «Вінниця в деталях». Серед спікерів і спікерок були фахівці Музею Вінниці, Вінницького обласного краєзнавчого музею, Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського та Центру вивчення генеалогії «Пращур». Вони розповідали про особливості культурного ландшафту міста, подільську етніку та знакові історичні події різних часів.

У другій половині травня розпочався цикл кулінарних майстер-класів для дітей внутрішньо переміщених осіб. Їх навчали ліпити хінкалі, розмальовувати імбирне печиво, готувати фірмовий вінницький фаст-фуд і традиційні страви подільської кухні. Проєкт складався з 5 майстер-класів.

"Ми зробили свій маленький внесок у покращення їх настрою, а можливо й обрання майбутньої професії", - прокоментував свій майстер-клас Олександр Горчаков, співзасновник фастфуд-точки.

Окрім того, Вінницький обласний художній музей провів низку концертів для ВПО. На заході виступали професійні вінницькі вокалісти та музиканти. Після музичних виступів охочі могли безкоштовно відвідати тимчасові виставки музею.

"Зазвичай вже у перший день анонсування проєктів ми мусили закривати реєстрацію, бо отримували максимально допустиму кількість заявок для участі. Ми раді, що такі ініціативи викликають жваве зацікавлення, і сподіваємося, що вони й надалі допомагатимуть переселенцям краще пізнати "Місто ідей", де їм уже з перших миттєвостей стає комфортно і бодай трохи світліше на душі", - зауважив директор департаменту маркетингу міста та туризму міської ради Олександр Вешелені.

Олександр Вешелені додає, що департамент маркетингу міста та туризму вже найближчими днями анонсує на туристичних сторінках Visit Vinnytsia нові червневі активності для вінничан та гостей міста.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :