Новини

У Вінниці 4 січня відбулися два «смачні» майстер-класи для дітей з нагоди Різдва

5 січня 2023, 12:46

Вінницьких дітей вчили розписувати імбирне печиво і готувати чеський різдвяний десерт «Осині гнізда».

Як повідомляють на Департаменті маркетингу міста та туризму, майстер-клас з розпису імбирного печива провела майстриня Лора Григорук у приміщенні Туристичного хабу Вінниці, де віднедавна запрацював Пункт незламності. Під час цього дійства на малечу чекав сюрприз – до них завітав Святий Миколай і привітав зі святами.

«Розмальовувати з дітками імбирне печиво – це вже традиція у Вінниці, яка діє багато років, ще з часів, коли тут на зимові свята працювала резиденція Святого Миколая. Малеча взагалі полюбляє імбирне печиво на свята – це такий тренд, який залишається актуальним не один рік, і розмальовка печива з використанням харчових барвників та цукрової пудри їм дуже подобається», – розповіла майстриня.

Інший майстер-клас відбувся у Ресторації Vltava ля дітей-переселенців. Там їх навчали виготовляли різдвяне чеське печиво «Осині гнізда». Малечу розділили на три команди і розподілили процеси між учасниками: хтось формував з готової марципанової горіхової маси основу, інші робили отвір і наповнювали серединку заварним кремом, а далі заготовки для десерту поливали розтопленим чорним шоколадом і прикрашали кольоровою кондитерської посипкою.

Коли печиво було готове, його помістили в холодильник, щоб воно застигло, а в цей час дітки могли пограти в настільні ігри й потанцювати під музику.

Майстер-клас відвідали діти родом із Харкова, Херсона, Нової Каховки та інших українських міст, які тепер мешкають у Вінниці.

«Це не перший майстер-клас для дітей ВПО. Раніше ми робили кей-попси і проводили майстер-клас з бісероплетіння. Почалося з того, що ми приймали внутрішньо переміщені сім’ї з дітьми. Вони приїжджали, мали тут заночувати і їхати далі. Але війна змінює життя по-різному, і деякі сім’ї, які тут ночували, залишилися у Вінниці. Ми почали з цими батьками спілкуватися і ідея безкоштовних майстер-класів для діток сама по собі виникла, щоб їм легше було освоїтися», – поділилася власниця ресторації Вікторія Столярова. 

Святкові майстер-класи організовують заклади гостинності, які є учасниками першої міської гастрономічної мапи «Смачна Вінниця», у співпраці з департаментом маркетингу міста і туризму Вінницької міської ради.

Поділитися :