Новини

У Вінниці афонські монахи прокоментували ставлення до щеплення

26 серпня 2021, 10:08

Ченці запевняють: церква не забороняє людям вакцинуватись. Так, одним із перших зробив щеплення Вселенський Патріарх Варфоломій І. 

Як ідеться в сюжеті телеканалу "ВІТА", вчора, 25 серпня, до Вінниці прибула делегація монахів з Афону на чолі з ігуменом монастиря Пантократор – архімандритом Гавриїлом. За словами священомонаха Лукаса, візит приурочили до 30-ої річниці Незалежності України.

Божественна літургія за участі монахів з Афону розпочалась о 9 ранку в Спасо-Преображенському кафедральному соборі. Участь у ній взяли близько 2 сотень вірян. Опісля – відбулося спілкування з духовенством та вірянами Православної церкви України.

"Я, як і кожен християнин, повинен дотримуватися церковних правил і законів. І якщо церква прийняла рішення дотримуватися всіх тих захисних моментів, про які нам сказала держава, то від нас потрібно тільки смирення і послух. Ми слухаємося Його Всесвятості, Вселенського Патріарха, який особисто зробив прививки, і так само в Греції багато єпископів зробили щеплення. Церква дозволяє і не забороняє людям робити прививки", – розповів отець Никита, ієромонах монастиря Пантократор.

Візит афонських монахів до Вінниці одноденний. 

Фото: suspilne.media

Поділитися :