Новини

У Вінниці близько тисячі містян планують щепити цієї суботи у трьох центрах вакцинації

18 червня 2021, 13:46

Аби вакцинувати якомога більше вінничан і охопити усі мікрорайони міста, вирішили збільшити кількість центрів до трьох.

Як розповів «Місту над Бугом» директор міського департаменту охорони здоров’я  Олександр Шиш, для проведення щеплень залучатимуть 10 бригад медиків. Вакцини китайського виробництва CoronoVac наразі достатньо, тож усі охочі можуть прийти й безкоштовно щепитися.

З огляду на те, що ставлення вінничан до вакцинації стало позитивнішим та з метою охоплення більшої кількості вінничан, вирішили збільшити кількість Центрів до трьох. Центри вакцинації населення від COVID-19 у Вінниці розмістять по Соборній, 68, Експоцентр (як і минулих вихідних), по вулиці Некрасова, 40, на базі школи № 32 і на проспекті Космонавтів, 32, у школі № 23, - каже Олександр Шиш.

Крім зазначених пунктів вакцинації, які щовихідних працюватимуть у Вінниці, містяни можуть вакцинуватись у 5 центрах первинної медико-санітарної допомоги. Там щеплення роблять у будні, з понеділка, по п’ятницю.

Запрошуємо вінничан приходити до своїх ЦПМСД і отримати щеплення там. Неділя і цей понеділок вихідні дні. А вже з вівторка процес вакцинації стартує знову, - зазначив головний лікар міста.  

За потреби та великої кількості охочих, які не можуть прийти на вакцинацію у робочі дні, але мають бажання вакцинуватися, департамент охорони здоров’я міськради розглядає варіант відкриття додаткових центрів вакцинації в різних мікрорайонах нашого міста.

За результатами нашого першого досвіду минулих вихідних, ми зрозуміли, що кількість вакцинованих людей може бути більша. Водночас роботу центру вакцинації перевірив міський голова Сергій Моргунов, прийшовши та поспілкувавшись з людьми. Після чого дав доручення збільшити кількість центрів вакцинації, щоб охопити не лише центр, а й інші мікрорайони. Якщо буде потреба, ми й надалі збільшуватимемо їх кількість,- підсумував Олександр Шиш.

Додамо, що  у вінницьких ЦПМСД кожного робочого дня працюють стаціонарні пункти щеплення. Вони також забезпечені вакциною CoronoVac. Це китайська вакцина, яка пройшла сертифікацію у Європі і визнана ВООЗ та використовується для масової вакцинації. Також  вінницькі медики працюють з вакцинами Pfizer та AstraZeneca, проте вони наразі зберігаються для ревакцинації тих вінничан, які отримали перше щеплення цими вакцинами  

Поділитися :