Новини

У Вінниці ковідним лікарням виділили 10 мільйонів гривень для придбання медобладнання та 3,5 мільйона гривень на медикаменти

29 жовтня 2021, 13:58

На сесії міської ради проголосували за закупівлю 10 апаратів штучної вентиляції легень, 6 апаратів CPAP І 12 моніторів пацієнтів.

Ще 3,5 мільйонів гривень направлять для придбання медикаментів, щоб пацієнти вінницьких лікарень були забезпечені усім необхідним. Місто повністю готове до наступної хвилі коронавірусу. Зазначив секретар міської ради Павло Яблонський. Також він повідомив, що з бюджету вінницької громади, додатково виділили 4 мільйони гривень, для виплати муніципальних надбавок до зарплат, за жовтень, для медиків.

«Ви знаєте, що міський голова Сергій Моргунов дав доручення приділити увагу і забезпечити медичним обладнанням і медикаментами всі медичні заклади. Сьогодні ми повністю готові до наступної хвилі коронавірусу. Також до нас звертались і ми виділили та підтримали минулого разу, і сьогодні також підтримаємо, співробітників кафедри інфекційних захворювань. Ми виділяємо близько 800 тисяч гривень для того, щоб вони також отримували надбавки. В цьому рішенні виділяємо гроші на придбання рентген апарату для багатопрофільної лікарні, а саме 2 мільйони 200 тисяч гривень», - сказав пан Павло.

Також, за розподілом обласної державної адміністрації, Вінниця отримала 273 кисневих концентратори. Їх було закуплено за державний кошт. Тож хворі, яких виписали з лікарні, але вони потребують кисневої терапії, зможуть вдома безкоштовно ними користуватися. Це суттєво покращить стан постковідного хворого і тривалість його реабілітації.

Поділитися :