Новини

У Вінниці муніципальний водний патруль вже зафіксував перші порушення

14 червня 2021, 17:09

Муніципальний патруль на воді нещодавно відновив роботу і під час літнього сезону охоронятиме акваторію Південного Бугу в межах міста. 

Як повідомив радіо "Місто над Бугом" начальник Муніципальної варти Віталій Чигур, водний патруль вже зафіксував перші порушення. У вихідні  склали п’ять протоколів  про адміністративні правопорушення на водоймах міста.  Зокрема, на двох водіїв  маломірних суден, які не мали посвідчення на право керування такими плавзасобами. Ще троє громадян знаходилися на борту судна, без рятувальних жилетів.   

Відповідно до чинного законодавства, під час керування маломірними плавзасобами має бути обов’язково посвідчення на право володіння плавзасобом. І наголошую, що на кожній особі, яка знаходиться на судні, обов’язково має бути рятувальний жилет, - наголосив Віталій Чигур. 

Влітку муніципальний водний патруль охоронятиме акваторію Південного Бугу в межах міста.  Три роки тому, для його роботи придбали спеціальний катер, - розповів Віталій Чигур.  В рейдовій  групі - працівники Муніципальної варти, патрульної поліції, представники управління морського і річкового транспорту України у Вінницькій області. Як і в минулі роки,  муніципальний водний патруль контролюватиме ситуацію на міських пляжах, стежитиме за чистотою прибережної смуги, та дотриманням правил поводження  на водоймах, водіями малих суден та перевірятиме їхні посвідчення.

Також будемо перевіряти дотримання вимог правил болагоустрою відпочиваючими на березі водойм. Щоб не засмічували берег. Якщо виявлятимемо, що керманич плавзасобу у стані алкогольного спяніння, - будемо діяти в рамках чинного законодавства.   

Про правопорушення на воді, громадян просять повідомляти до  Ситуаційного центру міста або до відділу оперативного реагування «Цілодобова варта»  — за номером 15-60.

Поділитися :