Новини

У Вінниці на Данила Нечая висадять понад 70 кленів

19 жовтня 2021, 16:27

Ще близько 800 молодих дерев з'являться у дворах багатоповерхівок.

Як ідеться на сайті міської ради, на вулиці Данила Нечая, де проводилась реконструкція магістралі, вже посадили 45 кленів, днями висадять ще 28. У ґрунт додають спеціальні кульки гідрогелю для затримання вологи, а також стимулятори росту. Це сприяє кращій приживлюваності саджанців. Для поливу біля дерев монтують трубу, завдяки якій вода одразу потрапляє до коріння.

Ще 800 молодих дерев цьогоріч висадять на прибудинкових територіях багатоповерхівок. Роботи розпочнуть цього тижня. З'являться липи, клени, платани та робінії у 180 дворах. 

На вулиці Пирогова дерева висаджують на ділянці від перехрестя з вулицею Келецькою до вулиці Заболотного (зупинка "Дачна").

"Саджанці мають уже сформовану кореневу систему. Вік цих дерев – більше 10 років, висота  – від 4,5 до 6 метрів. Всі дерева, згідно з нашими стандартами висадки молодих дерев у місті, повинні мати обхват стовбура не менше 12 сантиметрів. Такі саджанці добре переносять погодні умови, вони приживлюються у 95%. Бо якщо порівняти з практикою висадки у деяких громадах двох- або трирічних сіянців з відкритою кореневою системою, то їх приживлюваність дуже низька – лише 15-20%", – розповів директор департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Юрій Семенюк.

Фото: www.vmr.gov.ua

Поділитися :