Новини

У Вінниці презентували проєкт "Зелений стартап у шкільній̆ громаді"

21 травня 2021, 16:22

Планують заснувати соціальне шкільне підприємство на базі "Стадницької гімназії Вінницького району".

Як ідеться на сайті міської ради, проєкт "Зелений стартап у шкільній громаді" націлений на підвищення конкурентоспроможності шкільної молоді. У його рамках 20 учнів та 10 вчителів Стадницької гімназії пройдуть навчання з соціального шкільного підприємництва. Команда учнів розробить бізнес-модель соціального шкільного підприємства та створить мінімальні життєздатні продукти. Для забезпечення роботи учнівського стартапу закуплять відповідне обладнання та матеріали. 

"Тема соціального підприємництва нам знайома, і ми уже співпрацюємо у цьому напрямку з громадською організацією "Освітній простір 2.0". Я рада, що ця ідея зайшла, і її підтримали багато шкіл. Загалом про соціальне підприємництво в освіті Вінницької територіальної громади ми говоримо досить давно, тому що такі елементи є у проєктах наших дітей, які подають на конкурс "Бюджет шкільних проєктів" та різні учнівські конкурси. Ми підтримуємо такі проєкти, адже вони навчають наших дітей, як жити у сучасному світі", – зазначила директорка департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.  

Проєкт "Зелений стартап у шкільній громаді" підтримали у Стадницькій гімназії як вчителі, так і діти.

"Ми ще не займалися соціальним підприємництвом, але ми близькі до екологічного напрямку. Ми з 2018 року сортуємо сміття. Час пандемії нас трішки зупинив, але думаю, що ми все надолужимо", – зауважила директорка Стадницької гімназії Тетяна Черниш. 

Поділитися :