Новини

У Вінниці протягом місяця стерилізують 250 безпритульних собак

23 жовтня 2021, 09:21

На базі муніципального притулку для тварин вже прооперували та щепили від сказу 70 собак. 

Як інформуюють на сайті міськради, за останні п'ять років завдяки стерилізації вуличних котів та собак кількість безпритульних тварин суттєво зменшилась. Такі операції проводять з кінця 2018 року. Також проводиться робота з влаштування собак та котів у домівки вінничан, однак питання безпритульних тварин досі залишається актуальним.

Триває співпраця виконавчих органів Вінницької міськради з благодійним фондом FOUR PAWS International та ТОВ «Чотири лапи Україна». У вересні відбулась зустріч керівництва департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради з представниками міжнародної організації ТОВ «Чотири Лапи Україна», під час якої був підписаний договір про співпрацю.

«Угодою передбачається проведення безкоштовної стерилізації, вакцинації проти сказу та ідентифікації безпритульних тварин на території Вінницької міської територіальної громади. Вже прооперували 70 собак, а заплановано стерилізувати 250», – розповів директор цього департаменту Юрій Семенюк.

Нагадаємо, що під час серпневої сесії міської ради депутати ухвалили нову Програму регулювання чисельності тварин гуманними методами. Документ розрахований на 2022-2024 роки. Цей напрямок роботи врахований у Концепції Інтегрованого розвитку міста Вінниці до 2030 року.

Поділитися :