Новини

У Вінниці розслідували справу телефонних шахраїв

26 травня 2021, 10:48

Злочинне угруповання ошукало вінничан на понад 100 тисяч гривень.

Як повідомляють на сайті Національної поліції у Вінницькій області, слідство встановило, що до складу групи входили троє чоловіків віком 16, 18 та 24 років, жителі Луганської та Донецької областей. Найстарший із зловмисників – організатор.

Учасники злочинного угруповання діяли за чітко розподіленими ролями. Одні підшуковували стаціонарні номери телефонів потенційних жертв, представлялись їх близькими родичами  та просили допомогти коштами, щоб уникнути кримінальної відповідальності за вчинення вигаданих ДТП. Інші – приїздили до помешкань потерпілих та забирали кошти, які потім перераховували на банківські рахунки. 

"Наразі поліцією вже встановлено, що від злочинних дій аферистів постраждали четверо літніх вінничан. Процесуальне керівництво досудового розслідування здійснювала  обласна прокуратура", – повідомляють в поліції.

Дії злочинної групи кваліфікували за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального Кодексу України. За вчинення таких злочинів їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Поділитися :