Новини

У Вінниці створили групу для контролю заборони салютів та феєрверків

16 грудня 2021, 12:16

26 лютого затвердили Правила дотримання тиші на території міської територіальної громади.

До складу мобільних груп входять інспектори Муніципальної варти, працівники департаменту адміністративних послуг міської ради та правоохоронці. Рейди триватимуть з 18 грудня по 14 січня. Про це повідомили на сайті міськради.

Депутати Вінницької міської ради 26 лютого під час чергової сесії затвердили зміни до Правил дотримання тиші на території міста Вінниці та зафіксували їх у Правилах благоустрою Вінницької міської територіальної громади.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Згідно з правилами, піротехнічну продукцію не можна продавати дітям до 18 років. Також її не можна використовувати на прилеглій території розважальних закладів, кидати під ноги перехожим, є й інші заборони. У нічний час, з 22:00 до 08:00 години, категорично забороняється перевищення рівня шуму, який встановлений  санітарними нормами.

«Робоча група буде моніторити територію Вінницької громади щодо заборони використання піротехніки. Зокрема, перевірятимуть прилеглі території ресторанів, барів та кафе, які розташовані в житлових будинках», - розповів начальник КП «Муніципальна варта» Віталій Чигур.

Також мобільні групи перевірятимуть чи продають піротехнічні вироби підприємці та громадяни на ринках та у роздрібній торговельній мережі. Заборона не стосуватиметься спеціалізованих об'єктів торгівлі.

Про факти використання та продажу піротехнічних виробів вінничан просять повідомляти поліції за номером 102, Цілодобовій варті за номером 15-60 або ж до Ситуаційного центру - 067- 4-102-101.

Читайте також:
На Вінниччині Держпродспоживслужба за тиждень провела понад 2000 перевірок на дотримання протиепідемічних вимог

Поділитися :