Новини

У Вінниці створять лабораторію з розвитку транспортної системи

25 травня 2021, 12:34

Її діяльність передбачає зменшення заторів у місті та ефективнішу транспортну систему.

Як повідомив на своїй фейсбук-сторінці міський голова Сергій Моргунов, меморандум щодо створення лабораторії з розвитку транспортної мережі міста на базі кафедри Вінницького національного технічного університету підписали сьогодні, 25 травня. 

На базі програмного забезпечення фахівці зможуть імітувати взаємодію будь-яких видів транспорту, аналізувати трафік та давати рекомендації. У результаті місто отримає експертні пропозиції щодо: збільшення пропускної здатності на ключових перехрестях, впровадження ефективних систем управління транспортними потоками, підвищення безпеки руху та надання пріоритету руху громадського транспорту в загальному трафіку.

 

"Враховуючи, що у нас є вісім приєднаних громад, мережу громадського транспорту потрібно розширювати. Це достатньо серйозний виклик. Це не просто скупити автобуси, а й відремонтувати дорожню мережу за нашими стандартами. Разом із тим, сьогодні, як і у всій Україні, в нас спостерігаються серйозні виклики із трафіком. У місті Вінниці це вже відчутно у години пік. Ми працюємо у цьому напрямку з GIZ, у нас є розроблена транспортна модель міста. Вона потребує постійної актуалізації. Постійну роботу над зменшенням навантаженням на транспортний потік на наших вулицях міста необхідно запроваджувати комплексно і, звичайно, без наших науковців ми не обійдемося", – зауважив міський голова Сергій Моргунов.

Зауважимо, співпраця міської ради з ВНТУ триває з 2007 року. Науковий підхід був покладений в основу транспортної реформи 2012 року, завдяки якій Вінниця має найкращу систему громадського транспорту.

Фото: www.vmr.gov.ua

Поділитися :