Новини

У Вінниці створюють інноваційний простір, який об’єднає турспільноту для розвитку сфери гостинності. ВІДЕО

18 червня 2021, 17:15

Вже тривають роботи з реконструкції приміщення під майбутній турхаб на Соборній. 

Вінницький туристичний хаб не матиме аналогів в Україні. Про це експерти кажуть вже на старті реалізації проекту. Приміром, на думку президента Національної туристичної організації України Івана Ліптуги, це буде  найкращий і найбільший турцентр, який надихатиме своїм прикладом інші міста, а це – додатковий поштовх до розвитку туризму в усій країні, - зазначив у своєму дописі у Фейсбук міський голова Сергій Моргунов.

Зазначається, що вже три місяці як розпочалась реконструкція приміщення під майбутній хаб у будинку 89 на вулиці Соборній. Планується створити інноваційний простір, який об’єднає туристичну спільноту Вінниці задля розвитку сфери гостинності.  У турхабі будуть пропонувати ідеї для цікавого відпочинку чи корисних активностей у місті та регіоні. Також хаб стане майданчиком для проведення різних заходів, розвитку креативних стартапів, ділової комунікації.  Його резидентами  вже хочуть стати, наприклад, представники генеалогічного бізнесу.

Сергій Моргунов зазначив, що у Вінниці зацікавлені, щоб наш турхаб надавав якісний сервіс, тому вивчають успішні практики в подібних центрах в Україні та за кордоном.

Будемо взаємодіяти у цьому напрямі і з Національною туристичною організацією, щоб впроваджувати міжнародні стандарти гостинності – угоду про співпрацю вже підписали, - написав мер Вінниці. 

 Планується, що туристичний хаб запрацює наступного року.   

Поділитися :