Новини

У Вінниці триває День молодіжного місцевого самоврядування

22 грудня 2021, 13:33

Втретє учнівські лідери з різних шкіл міста, обрали серед старшокласників міського голову, його заступників, секретаря міської ради та керівників департаментів.

Протягом дня вони працюватимуть разом з керівництвом міської ради та її структурних підрозділів, щоб побачити зсередини роботу муніципалітету та як відбувається процес управління містом у різних сферах.

Зокрема учениця вінницької школи №16 та голова дитячої дорадчої ради міста Вінниці Анна Крижанівська на один день стала дублеркою секретаря вінницької міської ради Павла Яблонського. Учениця 35-ї школи Вікторія Туранська - дублеркою заступника міського голови з економічних питань Андрія Очеретного, а учень 20-ї школи Богдан Голумбйовський спробує себе в якості заступниці міського голови з гуманітарних питань Галини Якубович. Ще 40 вінницьких школярів упродовж дня працюватимуть у департаментах міської ради.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Перед тим, як познайомитися із заступниками міського голови та директорами профільних департаментів, вони побували на оглядовій екскурсії в ситуаційному центрі міста. Привітав представників молодіжного місцевого самоврядування і вінницький міський голова Сергій Моргунов. На його думку, такі заходи важливі, адже у майбутньому саме молодь по-справжньому розвиватиме Вінницьку громаду.

«Сьогодні в усьому світі відбувається День молодіжного самоврядування. На жаль, минулого року ми не могли це зробити, тому що була пандемія і зовсім інші були умови для проведення офлайн зустрічі. Першу таку зустріч ми провели у 2019 році. Ви зрозумієте, що собою являє механізм управління Вінницею. Тільки завдяки командній, консолідованій роботі можливо цим всім управляти, щоб місто ефективно працювало», - сказав міський голова.

В одинадцятикласниці першої гуманітарної гімназії Вінниці Софії Квят, яка очолює громадське об’єднання старшокласників, сьогодні найвідповідальніша роль – бути дублеркою міського голови Сергія Моргунова. Дівчина - переможниця міського конкурсу учнівських ініціатив, голова молодіжного об’єднання «Лідер». Цікавиться правом і хоче стати юристом. Тож сподівається, що сьогоднішнє знайомство з роботою міської ради, теж допоможе їй у майбутній професії.

«Дізнатися більше, побачити як це все працює зсередини вивчити глибини роботи і розвитку нашого міста, адже воно дійсно є для дітей, для людей. Насправді у нас було декілька кандидатів: безпосередньо я, голова молодіжного об’єднання «Лідер», і голова такого ж обласного об’єднання Богдан Голумбйовський і Анна Крижанівська, голова Дитячої дорадчої ради. І ми невеликим голосуванням визначили, що сьогодні я займу керівну посаду, буду дублеркою», - пояснила Софія Квят.

Читайте також:
Новорічна подорож по-вінницьки: інтерактивна екскурсія з незвичного ракурсу

Поділитися :