Новини

У Вінниці тролейбусний маршрут 12А «Гніванське шосе – Немирівське шосе» подовжили до Писарівки

28 жовтня 2021, 14:40

На маршруті курсуватимуть 4 тролейбуси з автономним ходом, та обладнані пандусами.

Відстань між кінцевими зупинками складе понад 18 кілометрів. З них 7 кілометрів в одному напрямку тролейбус їхатиме на автономному ході. Перший тролейбус вирушатиме з Писарівки о 6.48, останній – о восьмій годині вечора. Мешканці Писарівки зраділи довгоочікуваному маршруту. Галина Біляєва, яка все життя проживає у цьому населеному пункті, каже, що це історична подія для громади, оскільки приватні перевізники, які до цього тут працювали, не забезпечували потребу місцевих мешканців у транспортному сполученні. Адже майже 90 відсотків жителів сіл Щітки і Писарівка, працюють або навчаються у Вінниці.

«Будемо користуватися, тому що ми в автобуси не поміщаємося, я хоч літня жінка, на пенсії, не їжджу, але молодь же їздить, їм потрібно. Дякую всім, думаю, що люди будуть раді», - сказала пані Галина.

фото з фб-сторінки Сергія Моргунова

Як розповів депутат вінницької міської ради Дмитро Науменко, він неодноразово звертався до обласної адміністрації з проханням прокласти до сіл Писарівка і Щітки тролейбусну лінію, та облаштувати біля цих населених пунктів, світлофорні пішохідні переходи, адже ділянка дороги була аварійною. Це вдалося реалізувати після того, як обидві громади приєдналися до Вінниці.

«Особисто я, як колишній сільський голова сіл Писарівка та Щітки, від щирої душі дякую нашому міському голові, Сергієві Анатолієвичу, за те що поставили два цих світлофори, тому що на цій ділянці було дуже багато аварій де були летальні випадки. Приватні перевізники самі вирішували як де і коли їм їхати, на людей ніхто не зважав. Це була велика проблема і завдячуючи тому, що запускають тролейбус, вже покращується сполучення з Вінницею, але ви бачите – це 12 номер, він іде аж до сільськогосподарського університету», - прокоментував депутат міськради.

У планах влади – продовжити тролейбусний маршрут 15 А, з автономним ходом, вулицею Юзвинською до Барського шосе. Про це сказав міський голова Сергій Моргунов, який першим протестував тролейбусний маршрут до Писарівки, та поспілкувався з його пасажирами.

«Ми розширюємо мережу маршрутів саме по приєднаних територіях, але це процес достатньо не швидкий, для цього необхідно попрацювати, також ми плануємо на наступний рік закупити 10 електробусів і тоді будемо розширяти мережу, в тому числі по приєднаних територіях, і поступово будемо рухатися саме до створення якісної маршрутної мережі громадського транспорту, найголовніше щоб цей громадський транспорт був екологічним», - наголосив міський голова.

фото з фб-сторінки Сергія Моргунова

Поділитися :