Новини

У Вінниці завершується реконструкція вулиці Данила Нечая

21 жовтня 2021, 17:40

Головна магістраль Старого міста отримала 3,2 км оновленої дороги.

Першу фазу проєкту по капітальному ремонту вулиці Данила Нечая реалізували у 2019 році – капітально відремонтували понад 1,2 км вулиці. Друга черга – на фінішній стадії. Дорожнє покриття оновили по двох основних профілях: ділянка від вулиці Московської до вулиці Дубовецької матиме чотири смуги дорожнього руху, а від вул. Дубовецької до вул. Брацлавського – три смуги.  Готовність другої черги – від Московської до Брацлавської наразі становить 85%. Першу чергу ремонтували повністю коштом громади, на цю ділянку отримали співфінансування з обласного бюджету, розповів голова Вінницької облради Вячеслав Соколовий:

«Насправді новозбудована вже дорога по Данила Нечая – це не тільки зручність для водіїв, проїжджа частина але й нові безпечні можливості пересування для пішоходів і розширення цих можливостей для велосипедистів. І дуже важливо, що, якщо проектна кошторисна вартість на старті складала суму 100 мільйонів, то за результатами конкурсних торгів ця вартість складає 78 мільйонів гривень, тому є економія коштів», - розповів пан Вячеслав.

Наразі влаштовані інженерні мережі: водогін, зливова каналізація, зовнішнє освітлення. Встановили 4 зупинкові комплекси, 26 відеокамер, поставили 2 світлофори, Нове LED освітлення, висадили 73 молодих клени. Голова Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов також  додав, що з’явилися пішохідні доріжки біля насіннєвого заводу, яких раніше не було:

«Дуже важливим було те, що по Гліба Успенського не було тротуарів. У темний час доби пішоходам було незручно, і не всі автомобілі могли заздалегідь побачити пішохода, тому це безпека. Зроблений тротуар – це дуже важливо», - розповів пан Сергій.

Оновлюють вулицю Данила Нечая відповідно до перевірених часом стандартів, які враховують інтереси усіх учасників руху: пішоходи, велосипедисти, громадський та приватний транспорт. За таким принципом модернізують інші вулиці нашого міста, розповів міський голова Вінниці Сергій Моргунов:

«Ми далі продовжуємо нашу практику комплексного капітального ремонту міського простору. Якщо говорити про Старе місто: буквально в минулому році фактично завершили вулицю Гальчевського по такому комплексному ремонту, мається на увазі тротуари, освітлення всі кабелі в землю, проїжджу частину, велодоріжки і так далі. Якщо говорити про вулицю Данила Нечая – ми цей проект розпочали ще в 2018 році. В першу чергу завершили у 2019 році 1,2 кілометри до вулиці Московської, потім звичайно COVID-19 не дав нам можливість більш динамічно в цьому плані рухатися і саме в 2020-2021 році, завдяки підтримці, в тому числі, і обласної державної адміністрації і обласної ради, нам вдалося на умовах співфінансування 50 на 50 реалізувати і завершити цей проект», - сказав міський голова.

Надалі планують комплексно відремонтувати вулицю Шепеля. Загалом темпи модернізації інфраструктури позитивно оцінюють мешканці міста. За результатами щорічного Всеукраїнського муніципального опитування, яке провів цьогоріч Міжнародний республіканський інститут за сприяння USAID, щодо стану доріг, тротуарів, вуличного освітлення та транспортної інфраструктури – Вінниця отримала найвищі показники у країні.

Поділитися :