Новини

У Вінниці зведуть пільгове житло на вулиці Зулінського

25 травня 2021, 10:49

Водночас біля аеропорту планують будівництво логістичного центру.

Наразі в користуванні комунальної організації "Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву" перебуває земельна ділянка площею 29,1561 га, розташована за межами с. Гавришівка. Її планують передати Вінницькій міській територіальній громаді в особі Вінницької міської ради. Водночас "Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву" отримає право постійного користування на 5,2814 га землі на вул. С. Зулінського у Вінниці після відповідного рішення міської ради. Вартість земельних ділянок – рівноцінна.

"У 2013 році аеропорт був переданий у баланс Вінницької міської ради. Місто вийшло з проханням передати  їм згадану земельну ділянку. Це цілком правильно та логічно. Оскільки наш Фонд бере участь у двох програмах житлового будівництва ("Власний дім" і "Доступне житло", ми запропонували місту передати нам ділянку на вул. С. Зулінського, щоб мати змогу будувати там житло", – розповів перший заступник голови комунальної організації "Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву" Ігор Домбровський.

За його словами, на вул. Зулінського планують звести цілий комплекс багатоповерхівок (не менше п'яти) із підведенням усіх мереж. Квартири там зможуть придбати на пільгових умовах із кредитуванням під 3% річних працівники закладів освіти, охорони здоров'я, культури та спорту, агропромислового комплексу та органів місцевого самоврядування. Частина квартир буде використана як службове житло.

Заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний наголошує, що на ділянці біля летовища планують створити логістичний центр, адже Вінниця прагне розвивати свій аеропорт не тільки в пасажирському напрямі, а й взагалі збільшити кількість авіаперевезень. 

"Крім того, у Вінниці ми не маємо жодного  великого виставкового центру. І на цій території ми можемо розглядати й такий варіант. Великі складські приміщення, логістичний центр, виставковий центр – це все те, що може стати привабливим для іноземних та українських інвесторів, які хочуть вкладати кошти в розвиток Вінниці та Вінницької області. Враховуючи це, ми спільно з нашими партнерами із GIZ (німецьке товариство міжнародного співробітництва) уже почали розробляти стратегічний документ - майстер-план із розвитку приаеропортової території", – розповів Андрій Очеретний.

Додамо, проект рішення про передачу Вінницькій міській територіальній громаді ділянки біля аеропорту депутати розглянуть 28 травня на черговій сесії обласної ради 8 скликання.

Поділитися :