Новини

У вінницьких школах триває учнівська «Тепла акція», в межах якої збирають кошти на ЗСУ

23 листопада 2023, 15:10

Школярі мають на меті придбати хімічні грілки для рук та ніг, шкарпетки, рукавиці, термобілизну, павербанки для воїнів ЗСУ.

Як інформують на сайті міської ради, нещодавно за ініціативою членів Дитячої дорадчої ради, яку підтримали Президенти учнівського самоврядування та Громадське представництво дитячих омбудсменів Вінницької міської територіальної громади, у місцевих закладах загальної середньої освіти розпочалась учнівська «Тепла акція».

У межах акції учнівські та педагогічні колективи закладів загальної середньої освіти Вінниці організовують у своїх закладах освіти збір макулатури, пластикових пляшок, пластикових кришок від пляшок для різного виду харчових продуктів. Акція триватиме по 30 листопада.

П’ятикласник Богдан каже, що, збираючи вторсировину, можемо допомогти не лише військовослужбовцям Збройних Сил України, а ще й захищаємо наше навколишнє середовище від пластику.

«Забруднення довкілля пластиком має негативний вплив на природні умови і розкладається від 80 до 600 років. Тому ми одночасно допомагаємо військовим та захищаємо нашу планету», – каже ліцеїст.

Усі вінницькі школи відповідально підійшли до акції, адже саме завдяки українським воїнам учнівство ходить до школи та перебуває у теплих будинках.

Кожна школа виокремила простір, де відбувається збір сировини, деякі освітяни вирішили поєднати корисне з приємним і позбулися російськомовної літератури з власних домівок і здали її на переробку.

Фото: Вінницька міська рада

Поділитися :