Новини

У Вінницькій міській ТГ триває озеленення прибудинкових територій багатоповерхівок

28 жовтня 2021, 10:40

Цьогоріч 800 нових саджанців лип, кленів, платанів та робіній висадять у 180 дворах багатоквартирних будинків.

Як повідомляють на сайті міськради, молоді дерева у дворах вінницьких висоток планують висадити до кінця листопада.

«Наразі висадили 200 дерев з 800 запланованих. Саджанцям уже більше трьох років. Ці види дерев характерні для нашого клімату, вони мають гарну крону і добре приживаються. Їх висота сягає від 2,5 м. Діаметр стовбура – від 5 см. При висадці ми дивимось, щоб коренева система дерева була в земляному комі, тоді воно краще приживається. Обов'язково після того, як дерево посадили, його підв'язуємо», - розповів начальник відділу поточного утримання будинків та прибудинкових територій департаменту житлового господарства міської ради Павло Кедись.

Зараз триває активне озеленення не лише прибудинкових територій, а й вулиць міста. До прикладу, на вулиці Пирогова вже висадили 50 кленів. Також вже завершили висаджувати молоді дерева на вулиці Данила Нечая – тут з'явилось більше 80-ти кленів. Загалом у цьому році на території Вінницької територіальної громади заплановано висадити 150 саджанців.

Зазначимо, за результатами щорічного всеукраїнського муніципального опитування, яке проводив Міжнародний республіканський інститут (IRI), Вінниця – лідер серед українських міст з  облаштування дворів та прибудинкових територій багатоповерхівок та зі збереження екології і навколишнього середовища. Озеленення міста та екологічно чисте середовище – один із пріоритетів Стратегії розвитку «Вінниця 3.0». Місто запроваджує передові практики перетворення міського простору у зелене місто.

Поділитися :