Новини

Ухвалено зміни до Програми розвитку місцевого самоврядування Вінницької області на 2018-2022

29 жовтня 2021, 13:10

Вони передбачають заходи підтримки територіальних громад обласною Радою.

Як пояснюють на сайті облради, зміни викликані новими реаліями – на сьогодні в результаті децентралізації на Вінниччині утворено 63 територіальні громади з новими повноваженнями, ліквідовано старі райони та створено 6 нових.

Нова програма сформована саме на  підтримку місцевого самоврядування, до неї внесені заходи, які безпосередньо стосуються підтримки територіальних громад обласною Радою.

Це:

  • обласний конкурс «Комфортні громади» (із фінансуванням на 2022 рік 40 млн грн);
  • екологічний конкурс «Громада кращого довкілля» (із фінансуванням на 2022 рік 2 млн грн);
  • підтримка щодо відзначення в певних галузях кращих працівників;
  • грантова діяльність – новий механізм співпраці з територіальними громадами та їх фінансування.

Також передбачається фінансування у 2022 році на:

  • нагородження відзнаками обласного рівня – 1,7 млн грн;
  • виплати стипендій провідним спортсменам області з олімпійських, паралімпійських і дефлімпійських видів спорту – 1,7 млн грн;
  • виплата щорічних премій обласної Ради імені Степана Руданського, Михайла Коцюбинського, Миколи Леонтовича – 120 тис. грн;
  • придбання сучасного діагностичного та медичного обладнання для закладів, які надають вторинну, третинну (спеціалізовану) медичну допомогу  – 10 млн грн тощо.

У проєкті рішення «Про Програму розвитку місцевого самоврядування на 2022-2025 роки», врахували всі ті зауваження та пропозиції, які надходили до постійної комісії протягом роботи над цим проєктом. Оновлена Програма сприятиме підвищенню ролі депутатів та їх представницьких функцій.

Наповненість Програми стає ширшою, це дасть можливість також розширити права та повноваження депутатів у процесі ухвалення рішень. Профільні програми і надалі виконуватимуть функції, які в них передбачені, – додала голова постійної комісії з питань економіки, фінансів та бюджету Галина Якубович.

Поділитися :