Новини

Вибір між "пакунком малюка" та грошовою виплатою для вінницьких породіль стане можливим з 1 липня наступного року

16 грудня 2020, 16:22

Уряд вніс зміни до Постанови про монетизацію одноразової натуральної допомоги "Пакунок малюка". 

Вінничани за власним бажанням зможуть обрати, яку допомогу вони хочуть отримати після народження дитини: "пакунок малюка" чи грошову компенсацію. Щоправда, така можливість у батьків з’явиться з 1 липня наступного року, оскільки наразі "Пакунків малюка" у наявності немає.  За словами директорки департаменту соціальної політики  вінницької міської ради Валентини Войткової, уряд вніс зміни до Постанови про монетизацію одноразової натуральної допомоги "Пакунок малюка".

"Буде право вибору: або натуральна оплата, або компенсація. Але це в 21 році з липня місяця. А на сьогоднішній день ми просто виплачуємо компенсацію в розмірі 5 тисяч гривень. Держава платить на відкриту картку зі спеціальним режимом використання для придбання речей для дитини. Це чи харчування для малолітньої дитини, чи підгузки, речі, іграшки. Але в спеціальних магазинах, які пройшли для цього конкурс і зареєстровані на сайті Мінсоцполітики. А самих "пакунків малюка" наразі в наявності немає", - розповіла Валентина Войткова.

Для призначення грошової компенсації батькам необхідно звернутися до Прозорого офісу. Під час карантину документи приймають лише за попереднім записом.

Поділитися :