Новини

Вифлеємський вогонь миру передали до Вінницької міськради

30 грудня 2021, 10:00

Міжнародну щорічну скаутську акцію із поширення символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа започаткували 1988 року.

Вперше вогонь до України потрапив ще 1992 року, але як приватна ініціатива окремих пластунів. Офіційно відлік ведеться від 1998 року, коли вогонь передали на митному переході. Вифлеємський вогонь Україною поширюють пластуни, заносячи у церкви, державні установи, школи, сиротинці, лікарні.

29 грудня лампадку з Вифлеємським вогнем Миру представники Національної скаутської організації «Пласт» передали заступниці міського голови Галині Якубович. Про це повідомляють на сайті міськради.

«Ми вдячні представникам організації «Пласт» за те, що вони традиційно, з року в рік, привозять  Вифлеємський вогонь до Вінниці. Кожен вінничанин може прийти і запалити свічку добра, миру, благополуччя, радості, теплоти», – каже Галина Якубович.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


Голова Вінницького осередку організації «Пласт» Лілія Островська розповіла, що Вифлеємський вогонь Миру прибув до Вінниці з Києва.

«Ми несемо Вифлеємський вогонь Миру різним релігійним громадам, громадським організаціям, установам, – каже Лілія Островська. – Всі охочі можуть запалити свою свічечку від лампадки і взяти її з собою. Не обов'язково, щоб цей вогонь горів дорогою  додому. Можна просто запалити свічку, а потім  загасити її, принести в оселю і  запалити знову. Цей вогонь можна передавати своїм друзям та рідним - від лампадки до лампадки, від серця до серця іде іскорка добра, миру і любові по Україні і по всьому світі».

Читайте також:
Вінничанка пропонує дозволити батькам на свята відвідувати школи та садочки

Поділитися :