Новини

Вінничанам презентували новий путівник мандрівника та журналіста Дмитра Антонюка

28 травня 2021, 09:53

У книзі "Римо-католицькі кляштори в Україні" зібрана інформація про наявні в Україні римо-католицькі монастирі, побудовані до приходу до влади більшовиків.

Видання побачило світ у вінницькому видавництві "Твори". Ним автор продовжує свої краєзнавчі розвідки, які він розпочав понад десять років тому. Попередні видання "Чотирнадцять мандрівок Вінниччиною" та "Україна. 101 найцікавіший музей" вже стали раритетами. Після двотомника "Польські замки і резиденції", в яких мандрівник Дмитро Антонюк детально описав історію понад 400 пам’яток архітектури України, автор зосередив увагу на вивченні римо-католицьких монастирів, які з’явились ще до приходу до влади більшовиків. Книга "Римо-католицькі кляштори в Україні" доповнена фотографіями та списком місцевостей для зручнішого пошуку.

"Маю надію, що вона для широкого загалу читачів, тому що вона, безумовно, має наукову складову, але я б не називав це видання науковим, більше ‒ популярним. Я там розбавляю безкінечні дати, прізвища, терміни своїми мандрівними рефлексіями, які я мав в тому чи іншому місці", ‒ розповів Дмитро Антонюк.

Вінничани зможуть придбати новий путівник під час Вікенду мандрівників, який відбудеться 5-6 червня на Території SUN (вул. Маяковського, 243). На заході Дмитро Антонюк розповідатиме, як самостійно подорожувати, з чого почати та як правильно спланувати цікавий маршрут для мандрівки.

Фото: Фейсбук/Вінницька обласна універсальна наукова бібліотека ім. К.А. Тімірязєва

Поділитися :