Новини

Вінничанам розповіли, куди подіти живу ялинку після свят

10 січня 2022, 13:10

Дерева використають як підсипку шляхів на полігоні, або як паливо для котельні.

Як йдеться у сюжеті Суспільного, дерева можна залишити на контейнерних майданчиках, звідки їх безкоштовно вивезуть комунальники. Можна також самостійно привезти ялинку на підприємство.  Дерева подрібнять та використають у якості підсипки шляхів на полігоні, - каже Начальник сміттєсортувальної станції “ЕкоВін” Ярослав Барановський. Частину використають, як паливо для котельні підприємства.

«Бажано ялинки складувати на контейнерних майданчиках. Не в контейнери, а поруч. Працівники управляючих компаній та ОСББ повідомляють нашому підприємству про наявність використаних новорічних ялинок, з нашого підприємства приїжджає спецавтомобіль, який їх забирає. Ми їх подрібнюємо і використовуємо як підсипний матеріал на шляхах полігона, а також опалюємо наш твердопаливний котел», - пояснив пан Ярослав.


Аби знати все про рідне місто, підписуйтесь на наш Telegram - канал https://t.me/mnb_vinn


І хоча новорічні свята ще тривають, деякі вінничани вже виносять ялинки на смітник.

«Цього року тепліше, як ви бачите. Я знаю, що зазвичай виносять на Старий новий рік, але не дочекалися, бо обсипається. Централізовано приїжджає машина, забирає. Через питання екології бачимо, що трапляється в Карпатах, уже лисі гори. То, може, треба переходити на штучні, але штучні це знову довкілля буде страждати», - сказав вінничанин.

Вивозять ялинки зі сміттєвих майданчиків безкоштовно на замовлення управляючої компанії.

Читайте також:
Зір, вино і ровер: вінницькі велосипедисти презентували креативний календар

Поділитися :